İspanya Süper Kupası rövanş mücadelesinde Barcelona ile Sevilla karşı karşıya geldi. Camp Nou'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Barcelona 3-0'lık skorla kazandı.

Barcelona'nın üstün oyunuyla başlayan mücadelede gol perdesini 10. dakikada Arda Turan açtı. Bu golün asistini ise Arjantinli süperstar Lionel Messi yaptı. 32. dakikada Samuel Umtiti'nin ceza sahası içerisindeki elle müdahalesine hakem Alejandro Hernandez penaltı kararı verdi. Topun başına gelen Vicente Iborra'nın vuruşunu, Barcelona'nın Şilili kalecisi Cladio Bravo çıkardı ve ilk yarı Barça'nın 1-0 üstünlüğüyle noktalandı.

Arda Turan, ikinci yarıyı muhteşem bir golle açtı! Ceza sahası dışında topu önünde bulan Arda Turan, kontrol etmeden harika bir vuruşla kalecinin üstünden aşırdı ve 46. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

Lionel Messi, 55. dakikada Lucas Digne'nin asistinde rakibine rağmen harika bir kafa vuruşu yaparak maçın skorunu tayin etti.

Sevilla'ya karşı ilk maçı 2-0 kazanan Barcelona, bu sonuçla İspanya Süper Kupası'nın sahibi oldu. Barça, kupayı 13. kez kazanarak bu alandaki en başarılı takım olma ünvanını sürdürdü.

Sevilla ise 2010'dan sonra Barcelona'ya karşı oynadığı ikinci finali de kaybetmiş oldu.

Sporx.com