La Liga'nın başkanı Javier Tebas, Fransa'da Ligue 1 sezonunun iptal edilmesine yönelik verilen kararı eleştirdi.

Başkan Tebas tarafından yapılan açıklamada sezonu iptal etmenin ekonomik ve sosyal açıdan mantıklı bir karar olmadığını belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer veridli; "Futbol maçlarının seyircisiz bir şekilde oynatılmasının, açık denizde bir balıkçı teknesinde olmaktan daha fazla tehlikeli olacağını düşünmüyorum. Önemli sektörler güvenli ve kontrollü bir şekilde yeniden başlatılmazlarsa ortadan kaybolabilirler. Profesyonel futbolda da böyle bir sonuç çıkabilir. Diğer ülkelerde takımlar antrenmanlara başladı. Uygulanması gereken yöntem budur. İspanya'daki futbol sektörü yeniden başlatılması kritik önem taşıyan bir sektördür. Maçları yeniden başlatmaya odaklanmamız lazım" 

İspanya hükümeti tarafından 4 Mayıs'ta antrenmanlara yeniden başlanabileceği kararının alınmasıyla birlikte İspanya La Liga'nın tamamlanmasına yönelik inanç artmış durumda.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle La Liga askıya alınmadan önce Barcelona, en yakın takipçisi Real Madrid'in 2 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyordu.

Kaynak: Goal.com