La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi, Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili bir mesaj paylaştı ve sağlığın her şeyden önce geldiğini dile getirdi.

Dünya çapında spor organizasyonlarının neredeyse tamamını etkileyen ve birçok sporcuda görülmeye başlayan ölümcül koronavirüs sebebiyle futbol kulüpleri de önlemler almaya başladı. Bunların arasında, salgının yoğun olarak görüldüğü İspanyol kulüpleri geliyor. La Liga kulüpleri, salgına karşı tedbir amaçlı tüm karşılaşmaların ertelendiğini açıklamıştı.

Bu kararla kendilerini karantinaya alan oyunculardan Messi, ailesiyle geçirdiği bu sürede koronavirüs ile ilgili resmi sosyal medya hesabı Instagram hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı;

"Hepimiz karmaşık günlerden geçiyoruz.

Olanlar karşısında endişe içinde yaşıyoruz. Virüs ile olabilecek en kötü şekilde mücadele etmek zorunda kalanların olduğu yerlere gitmeyerek sürece yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu insanlar hastanede veya sağlık merkezlerinde bu salgınla mücadele ediyor. Bu sebeple direkt olarak virüsten etkileniyorlar veya çevreleri bu virüse maruz kalıyor.

Hepsine çokça güç kuvvet diliyorum.

Sağlık her zaman önce gelmeli. İstisnai bir süreçteyiz ve hem sağlık kuruluşlarının hem de kamu otoritelerinin talimatlarına uymalısınız. Ancak bu şekilde virüs ile etkili bir şekilde mücadele edebiliriz.

Zaman, sorumluluk sahibi olma ve evde kalma zamanı. Ayrıca sürekli yanında olamadığınız kişilerle bu zamanların tadını çıkarmak için mükemmel bir fırsat.

Hepinize sevgiler, umarım en kısa sürede durumu tersine çevirebiliriz."

Kaynak: Goal.com