Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi'nin İspanya La Liga devi Barcelona'dan ayrılma talebiyle ilgili yapılan ilk toplantıdan anlaşma çıkmadı.

Messi'nin babası ve menajeri Jorge Messi, İspanyol kulübünün Başkanı Josep Maria Bartomeu ve yönetim kurulu başkanı Javier Bordas ile yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

İspanya basınında yer alan haberlerde, toplantıya Arjantinli yıldız futbolcunun kardeşi Rodrigo Messi ile Jorge Pecort adlı bir avukatın da katıldığı belirtildi.

Görüşmede Bartomeu'nun, Messi'nin ayrılma talebini kabul etmediklerini ve 33 yaşındaki Arjantinli futbolcuya iki yıllık yeni sözleşme önerilerini yinelediği öne sürüldü.

Barcelona'nın yöneticilerinin, Messi'nin sadece 700 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi halinde ayrılabileceğinde ısrarcı olmaları üzerine toplantının herhangi bir anlaşma sağlanmadan sona erdiği kaydedildi. 

Menajer Jorge Messi, oğlunun Barcelona'dan ayrılmasını müzakere edip sonuca bağlamak için Arjantin'den Barselona kentine gelmişti.

Lionel Messi, avukatlık bürosu aracılığıyla 25 Ağustos'ta Barcelona Kulübüne faks göndererek, herhangi bir bedel ödemeden takımdan ayrılmak istediğini iletmişti.

Sezon öncesi sağlık kontrolüne ve takımın üç gündür antrenmanlarına katılmayan Lionel Messi'nin La Liga ekibinden ayrılmakta kararlı olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Katalan kulübünün altyapısından yetişen ve 20 yıldır bu formayı giyen Messi'nin normal şartlarda 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesi bulunuyor.

Barcelona'da yıllık kazancı 100 milyon euro olan Messi'nin, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City ile anlaşmaya yakın olduğu da çıkan iddialar arasında.

Kaynak: Goal.com