İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın Brezilyalı oyuncusu Neymar, 2013 yılındaki transferinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla mahkemeye çıkacak.

Mahkemeden yapılan açıklamada, söz konusu transfer sürecinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Neymar ve ailesi, Barcelona ve Santos kulüpleri,  Katalan temsilcisinin başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski başkanı Sandro Rosell ile Santos'un eski başkanı Odilio Rodrigues'in hakim önüne çıkacağı belirtildi.

Açıklamada, yolsuzluk ve dolandırıcılık iddialarıyla suçlanan Neymar'ın sadece yolsuzluk gerekçesiyle savunma vereceği kaydedildi.
Savcılık, 25 yaşındaki futbolcunun 2 yıl hapis ve 10 milyon avro para cezalarına çarptırılmasını talep ediyor. Brezilyalı futbolcunun suçlu bulunması halinde bile hapis cezasının paraya dönüştürülmesi bekleniyor.

Neymar'ın Barcelona'ya transferiyle bağlantılı suçlamaların temelinde, bu futbolcunun Santos'da oynadığı dönemde transferinde yüzde 40 payı olan DIS adlı Brezilyalı bir şirketin yaptığı suçlamalar bulunuyor. Suçlamalarını 2011-2013 yılları arasındaki döneme dayandıran şirket, 2015'in haziran ayında İspanyol mahkemesine yaptığı başvuruda, Neymar'ın Barcelona'ya transferinde gerçek bedelin saklanarak kendilerine az ödeme yapıldığını savunmuştu. İspanya Ulusal Mahkemesi Ceza Dairesi, transferde usulsüzlük yapıldığı iddiasını gündemine alarak Neymar ve Barcelona Kulübünün o dönemki yöneticilerinin yargılanmasını şubat ayında onaylamıştı.