8-2’lik Bayern Münih mağlubiyeti ve Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi krizi hakkında sessiz kalan deneyimli futbolcu Gerard Pique, suskunluğunu bozdu. 

La Vanguardia’ya konuşan La Liga ekiplerinden Barcelona'nın 33 yaşındaki stoperi, kulüp yönetimini hedef tahtasına koydu.

İspanyol devinin başkanı Josep Bartomeu’nun danışmanı Jaume Masferrer’in, sosyal medyada kulüp efsanelerini eleştiren hesaplarla bağlantısının çıkmasını skandal olarak değerlendiren Pique şu ifadeleri kullandı;

“Kulübün bizleri eleştirmek için para harcaması, rezalet bir durum. Üstelik bu işin arkasındaki ismin hala kulüpte çalışması bizim için acı verici” 

Yıldız futbolcu Messi’nin ayrılık isteği ve takımda kalma süreci hakkında da konuşan Pique, “Leo’ya o dönem dayanmasını söyledim. Camp Nou’ya onun ismi verilmeli. O her şeyi hak ediyor. Düşünün; tarihin en iyi futbolcusu kulüp yönetimi kendisini dinlemediği için çıkıp faks çekmek zorunda kalıyor. Bu gerçekten şok edici bir olay. Guardiola, Xavi, Puyol veya Valdes gibi isimlerin kulüpte olmamaları beni çok şaşırtıyor. Onları farklı rollerde de olsa takımda tutmalısınız. Onlar, bu kulübün tarihi demek” şeklindekonuştu.

Futbolcu maaşlarında indirime gidilme şeklinin de kulübe yakışmadığını dile getiren 33 yaşındaki İspanyol futbolcu açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı;

''Ben sözleşmemi yeniledim çünkü bana sahip olduğum her şeyi Barcelona verdi. Ancak yönetimin bu süreçteki tutumu çok yanlıştı”

Kaynak: Goal.com