Zirve yolunda mücadelesini sürdüren Real Madrid, 35. hafta maçında bir başka Madrid temsilcisi Rayo Vallecano'ya konuk oldu.

Modric, Ronaldo ve James gibi oyuncularından yoksun bir şekilde sahaya çıkan Real Madrid, mücadeleye etkili başlayamadı. Mücadelenin 7. dakikasında, ani gelişen atakta Bebe'nin sol kanattan içeri çevirdiği topa iyi bir vuruş yapan Embarba'nın topu ağlarla buluştu ve Vallecano, 1-0 öne geçti.

Yenik duruma düşen Real Madrid şoku atlatıp beraberliği ararken Vallecano, 14. dakikada kullanılan köşe vuruşunun ardından Miku'nun ayağından gelen golle 2-0 öne geçti. Üst üste yediği gollerle soğuk bir duş alan Zidane ve öğrencileri, ilk yarının kalan dakikalarında rakibinin üzerine gol için sık sık yüklendi.

35. dakikada Kroos'un kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Bale, güzel bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Real Madrid skoru 2-1'e getirirken ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısına baskılı başlayan Real Madrid, beraberlik golünü bulmakta gecikmedi. 52. dakikada Vasquez'in kafa golüyle durumu 2-2'ye getiren Zidane'ın öğrencileri, kalan dakikalarda üstünlük golü için epey uğraştı. Eflatun-beyazlı ekibin aradığı gol ise mücadelenin son bölümlerinde geldi. Vallecano savunmasının bir anda yaptığı hatada topla buluşan Bale, sol kanattan içeri girdi ve iyi bir vuruşla 81. dakikada topu filelere yolladı.

2-0 yenik durumdan 3-2 öne geçen Real Madrid, Vallecano deplasmanından üç puanı ne yapıp edip kurtardı ve sahadan zaferle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla Real Madrid puanını 82 yaptı ve maç fazlasıyla zirveye yerleşti. Küme düşmeme mücadelesi veren Vallecano ise 35 puanda kaldı.