Real Madrid’in 2013 yılında Tottenham Hotspur’dan transfer ettiği Gareth Bale’in bonservis ücretinin açıklanandan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Daha önce Barcelona’nın kadrosuna kattığı Neymar’ın transferinde açıklanan resmi rakamların doğru olmadığını belgeleriyle ortaya koyan Football Leaks grubu, bu sefer de Gareth Bale’in transferi sonrası söylenen yalanları gözler önüne serdi.

Transfer olduğu dönemde bonservis ücreti büyük tartışma yaratan ve Manchester United’den 94 milyon Euro’ya alınan Cristiano Ronaldo’nun rekorunu geçip geçmediği tartışılan Bale hakkında, Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in yaptığı açıklamanın yalan olduğu öğrenildi. Galli yıldızın 91 milyon Euro’ya alındığını açıklayan Perez’in sözlerinin aksine belgeler, transferin 101 milyon Euro’ya gerçekleştirildiğini gösteriyor.

4 TAKSİTTE ÖDENİYOR

Sözleşmeye göre, Tottenham Başkanı Dany Levy ve Florentino Perez arasında yapılan görüşmeler sonrası Madrid ekibi, 2013 ile 2016 yılları arasında İngiliz kulübüne 4 taksitte ödeme yapmayı taahhüt etti. Yıllık 24,9 milyon Euro’dan ödenecek taksitlerin ek ödemeyle birlikte 101 milyon Euro’ya ulaşması, Perez’in 91 milyon Euro’ya aldık iddialarını da çürüttü

Belgeler Bale’in Ronaldo’nun bonservis rekorunu geçerek dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı transferi olduğunu da gösteriyor.

(Sözcü)