47 yaşındaki eski Brezilyalı futbolcu Rivaldo, 28 yaşındaki yıldız oyuncu Neymar'ın Ligue 1 ekibi PSG'de yeterli tecrübeyi edindiğini ve artık La Liga devi Barcelona'ya Lionel Messi ile liderlik etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yaz aylarında adı sık sık İspanyol devi ile anılan Neymar için yeni iddialar ortaya atıldı. Medyada çıkan haberlere göre transfer dönemi açıldığında Paris Saint-Germain ile Barcelona arasında Neymar-Griezmann takası gerçekleşecek.

Brezilyalı eski oyuncu, Betfair'e yazdığı yazıda Neymar'ın Fransız ekibi ile yaşadıklarını tecrübe edindiğini ve La Liga devine Messi ile liderlik edecek olgunluğa eriştiriğini şu sözlerle dile getirdi;

"Barcelona'nın gelecek transfer döneminde Neymar ve Lautaro Martinez'i kadrosuna katacağı söylentileri devam ediyor. Martinez iyi bir oyuncu ancak Neymar'ın Messi ile ilk 11'de yer alması gerekiyor. Son birkaç yıla baktığımızda Messi ile birlikte oynamayı başaramayan ve beklentilerin altında kalarak performansını gösteremeyen birçok değerli oyuncu gördük. Ancak tıpkı Luis Suarez gibi Neymar da sahada baskı hissetmeyen nadir oyunculardan biri. Bu nedenle Barcelona'nın Martinez yerine Neymar'a öncelik vermesi gerektiğini düşünüyorum."

2013 ile 2017 yılları arasında Barcelona formasını terleten Neymar, bu süre içinde UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 kez La Liga şampiyonluğu ve 3 kez İspanya Kral Kupası'nı kazandı.

Kaynak: Goal.com