Villarreal deplasmanında takımının başındaki 211. resmi maçına çıkan Simeone, Atletico Madrid'i üst üste en çok maçta çalıştıran teknik direktör olarak tarihe geçti.

4 farklı dönemde toplam 13 sezon görev yapan kulübün efsane ismi Luis Aragones, Atletico Madrid'de toplam 611 resmi maça teknik direktörlük yapmış ancak ara vermeden üst üste çıktığı maç sayısı ise 210'da kalmıştı.

SIMEONE'NİN MUHTEŞEM KARİYERİ

Atletico Madrid'de göreve başlamasının ardından adeta kulübe çağ atlatan Simeone, dünyanın sayılı teknik direktörlerinden biri olarak gösterilmeye başlanmıştı.

Madrid temsilcisindeki ilk sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna koşan 45 yaşındaki Simeone, aynı sezonun sonunda UEFA Süper Kupa'yı da kazanmıştı.

2012-2013 sezonundaki Kral Kupası zaferiyle 17 yıllık özlemi noktalayan Simeone, geçen sezon ise takımını La Liga'da şampiyonluğa taşıyıp 18 yıllık hasrete son vermiş ve Şampiyonlar Ligi'nde de 40 yıl sonra final oynama sevinci yaşatmıştı.

Atletico Madrid, bu sezon başında Real Madrid'i devirerek tam 29 yıl sonra İspanya Süper Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

'100'Ü GÜLEN EN GENÇ TEKNİK ADAM

23 Aralık 2011 tarihinde Atletico Madrid'in başına geçen Simeone, 211 resmi maçta 132 galibiyet alarak oldukça çarpıcı bir grafik çizdi.

Simeone, Atletico Madrid kulübü tarihinde en çok galibiyet alan teknik direktörler arasında 2. sırada yer alırken, efsane isim Luis Aragones'in ise 307 galibiyeti bulunuyor.

Simeone, Atletico Madrid tarihinde 100. galibiyete en erken ulaşan (156. maçta) teknik adam olurken, Ricardo Zamora 193'üncü, Luis Aragones ise 206'ncı maçında 100. galibiyetini almıştı.


KAYNAK: GOAL