La Liga devi Barcelona'da forma giyen Arturo Vidal, 2011-12 sezonundan bu yana oynadığı takımlarla her sezon lig şampiyonluğu yaşıyor.

Serie A devi Juventus ile 4, Bundesliga ekibi Bayern Münih ile 3 şampiyonluk yaşayan Şilili futbolcu Vidal, geçtiğimiz sezon da Katalan ekiple La Liga şampiyonluğu yaşamıştı.

33 yaşındaki deneyimli oyuncu, üst üste dokuzuncu şampiyonluk için önlerinde 11 final maçı olduğunu dile getirdi.

Vidal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Daha önce bu başarıya ulaşılabilen fazla oyuncu yok. Bu yüzden kendimle gurur duyuyorum. Barcelona'yla şampiyonluk kazanmaya odaklandım. Tarih yazmak için sıkı çalışıyorum. Önümüzdeki lig maçlarının hepsi final niteliğinde. Real Madrid ile aramızdaki fark yok denecek kadar az. Her maçımıza odaklanmalıyız ve aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ne de hazırlanmamız gerekiyor."

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin 11 Haziran'da dönecek olmasını da değerlendiren Arturo Vidal; "Takım arkadaşlarımla birlikte yeniden sahaya çıkmak çok güzel. Çok zor iki ay geçirdik. Şu an çok mutluyum. Artık önümüzdeki maçlara odaklanmalı ve kendimizi iyi hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.

Öte yandan La Liga'da Real Madrid'in 2 puan önünde liderlik koltuğunda bulunan Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde ise Napoli ile deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

Kaynak: Goal.com