La Liga'da Real Madrid ile Barcelona arasında Santiago Berbabeu Stadı'nda oynanacak El Clasico'yu tüm dünya merakla bekliyor. İspanya La Liga'da şampiyonluk yarışını direkt etkileyecek olan mücadelede sürpriz misafirler yer alacak.

Çin Süper Ligi takımlarından Wuhan Zall, 2 ay önce sezon öncesi kampı yapmak için İspanya'ya gelmişti. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılmaya devam eden koronavirüsü nedeniyle Çin ekibi evine dönemedi ve hala İspanya'da kalıyor. Real Madrid iki aydır ailelerinden ve ülkesinden uzak kalan Wuhan Zall takımını El Clasico'yu izlemek için dev mücadeleye davet etti.

Çin ekibinin İspanyol teknik direktörü Jose Gonzalez, Associated Press'e verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı; "Bu jest onlar için gerçekten hak ettikleri bir ödül oldu. Şüphesiz asla unutamayacakları bir deneyim olacak. Her gün antrenmanda eğitim ve öğretim görüyorlardı. Şehirlerindeki durumdan çok rahatsızlar. Bu yüzden El Clasico'yu izlemeleri onlar için güzel bir mola olacak"

Wuhan oyuncuları virüs salgını sonucu uzun süredir ailelerinden ve arkadaşlarından uzakta. Oyunculardan biri virüs nedeniyle bir aile üyesini de kaybetti. Öte yandan Wuhan Zall takımı Madrid'de tutulması yerel topluluk arasında da paniğe neden oldu. Salgından önce İspanya'ya gelen Wuhan takımı defalarca test edildi ve sporcularda hiçbir virüs belirtisine rastlanmadığı öğrenildi.

Kaynak: Goal.com