Canal+ 'ya konuşan Cengiz Ünder şu açıklamaları yaptı: 

"Velodrome'da harika bir atmosfer var ve burada oynamak inanılmaz bir duygu. Her maç içim ürperiyor. Bu tür bir taraftarla oynamak ve onları yanımızda hissetmek çok güzel.

"Bu duyguyu, Türkiye'de oynarken yalnızca Beşiktaş'ın stadında hissettim. Şimdi ise Marsilya taraftarının harika desteğinini hissediyorum. Bu yüzden, her maçı sabırsızlıkla bekliyorum."

Marsilya teknik adamı Sampaoli hakkında da açıklama yapan Cengiz Ünder, "Bazen Türkiye'deki arkadaşlarım hangi sistemde oynadığımızı soruyorlar ama ben konuyu değiştiriyorum. Sampaoli, takımı çok iyi yönetiyor ve onun enerjisi takımı ateşliyor. Onunla çalışmak bazen komik de olabiliyor ve hep beraber çok eğleniyoruz. 

Marsilya'ya gelmeden önce Sampaoli'yle konuştum ve onun enerjisini telefonda bile çok iyi hissedebiliyordum. Hocam, beni hücumda serbest bırakıyor ve bu durum benim için çok önemli çünkü ben rakibi karşıma aldığımda hızlıyım ve bire bir oynamayı seviyorum.

"Hem kendime hem de arkadaşlarıma gol atabilecekleri pozisyonlar oluşturmaya çalışıyorum" şeklindekonuştu.

Marsilya'nın şampiyonluk ihtimali hakkında da düşüncelerini de ifade eden Cengiz Ünder, "PSG çok iyi bir takıma sahip ve birçok dünya yıldızıyla oynuyorlar. Bu sezon Lionel Messi'yi de kadrolarına dahil ettiler. Ben, Messi'yi izleyerek büyüdüm. Roma'dayken Barcelona ile oynadığımız maçta onu karşımda gördüğüme inanamamıştım. 

Her şeye rağmen biz de iyi bir ekibiz ve PSG'yi durdurabiliriz. Sahada, tüm kalbiyle savaşanlar kazanır; parası olanlar değil. Bence, Marsilya'nın şampiyon olma ihtimali var" şeklinde konuştu. 

Roma'dan kiralık olarak Marsilya'ya katılan Cengiz Ünder geleceği hakkında ise şunları söyledi: "Marsilya'da kendimi çok iyi hissediyorum. Buraya geldiğim günden beri, kendimi evimde hissediyorum. Umarım, burada uzun yıllar devam edebilirim." dedi.

KAYNAK: GOAL