Koronavirüs pandemisi nedeniyle daralan futbol ekonomisi kulüpleri zor durumda bırakıyor.

3 milli futbolcunun forma giydiği Ligue 1 ekibi Lille'in sahibi Gerard Lopez, borçları geri ödeyemediği için kulübü satacağını açıkladı.

Elliott Management ve JP Morgan gibi yatırım fonlarından aldığı 225 milyon Euro'luk krediyi geri ödemekte zorlanan Lille'in sahibi Lopez, futbol ekonomisindeki daralmasından şikayetçi.

Fransız ekibinin çoğunluk hisselerinin sahibi ve başkanı konumunda olan Gerard Lopez, kulübü Merlyn Parnters'e satmaya hazırlanıyor. Partners'ın 200 milyon euro olan borcu da ödemesi bekleniyor.

Fransa basınında yer alan haberlere göre; Merlyn Partners, kulübü yatırım amaçlı satın alacak ve Rennes'in eski başkanı Olivier Letang'ı da kulüp başkanı yaparak sportif hedeflerin devam etmesini sağlayacak.

RMC muhabirlerinin edindiği bilgiye göre ise; Lille kulübünün, ekonomik durumunu toparlamak için kış transfer döneminden itibaren birçok değerli isimle yollarını ayırması bekleniyor.

KİMLER AYRILABİLİR?

RMC muhabirleri, katıldığı bir radyo programında öncelikli olarak Fransız ekibinde Renato Sanches ve Ikone gibi isimlerin satılmasının gündemde olduğunu belirtti.

Öte yandan Ikone'nin Transfermarkt'taki değeri 36 Milyon Euro, Renato'nun ise 20 Milyon Euro olarak görünüyor.

Satılmasının gündemde olduğu iddia edilen  Davis'in ise piyasa değeri 26 Milyon Euro.

Lille'in Türk yıldızlarının piyasa değerleri ise yaklaşık olarak şu şekilde;

Zeki Çelik - 20 Milyon Euro

Yusuf Yazıcı - 13 milyon Euro

Burak Yılmaz - 1.5 Milyon Euro

Kaynak: NTV Spor