Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından Başakşehir ile de şampiyonluk yaşayan tecrübeli milli futbolcu Mehmet Topal, Türkiye'de 3 farklı takımda bu sevinci yaşayan ilk futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı.

Türk futbol tarihine geçen deneyimli futbolcu, İspanya'nın AS Gazetesi'ne röportaj verdi.

Geride kalan üç - dört sezonda son haftalara kadar getirdikleri şampiyonluk yarışında şampiyonluğuna ulaşamadıklarını dile getiren ''Örümcek adam'' lakaplı 34 yaşındaki futbolcu şu ifadeleri kullandı;

"Ancak bu sezon aynı hataları tekrarlamamak konusunda kararlıydık ve sonunda şampiyonluğa ulaştık." 

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs döneminde çok iyi çalıştıklarını belirten Mehmet Topal, "Sonu çok iyi biten zorlu bir yılı geride bıraktık. Zira kulüp tarihinde daha önce görülmemiş bir şeyi başarmaya çalışıyorduk. Önemli olan, şampiyonluğa ulaşmak ve önceki yılların acısını çıkarmaktı. Bu sezon üstümüzde hem yönetim hem de taraftarların baskısı vardı. Şampiyon olmak istediğimiz için biz bile kendi üstümüzde bir baskı yarattık." şeklinde konuştu.

Mehmet Topal, kadroda kendisi gibi tecrübeli oyuncuların varlığına da dikkat çekerek, işler zorlaştığında, süreci yöneten isimlerin becerisi ile başarını geldiğini de sözlerine ekledi.

Deneyimli futbolcunun AS gazetesine verdiği röportajdan öne çıkan soru ve cevaplar şu şekilde;

''Nasılsınız? Koronavirüs döneminde Türkiye'de neler yaşanıyor ve yaşıyorsunuz?''

Ailem ve ben çok iyiyiz. Türkiye'de Coronavirüs döneminde de vakalar vardı ama burada belki biraz daha azdı. Bu zor dönemden sonra çok iyi çalıştık ve rekabete çok iyi döndük.

''Mehmet Topal, şampiyon takımına kazandırdı?''

Ben takımın için her şeyi vermeye odaklanan bir futbolcuyum. Takım genç bir kadrodan oluşuyor, ancak tecrübeli oyuncular sahada ve saha dışında genç kardeşlerimizin gelişmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz ve örnek olarak liderlik etmeye çalışıyoruz. Ayrıca, işler zorlaştığında, bu sezon olduğu gibi, takım için en iyisini elde etmek ve dinamiği tersine çevirmek için durumu nasıl yöneteceğimizi biliyoruz.''

''2012'deki Valencia da oynayan Topal'a göre neler değişti?''

Çok fazla bir şey değişmedi ancak şimdi çok daha fazla deneyimim var ve bunu sahaya yansıtmaya çalışıyorum.

''2021'de kendinizi nerede görünüyorsunuz? Çünkü sezon sonunda özgürsünüz ...''

Şu anki konsantrasyonum takımım ve Avrupa.

VALENCİA AÇIKLAMASI

La Liga çok rekabetçi bir lig ve Valencia'da çok mutluydum, elbette İspanya'ya dönmek bir zevk olur.