Beşiktaş’ı kutlayarak basın toplantısına başlayan Abdullah Avcı; “Konyaspor’a da başarılar diliyoruz. Braga bu ligi devamlı oynayan bir takım. 2010-11’de final oynamış. Konyaspor ve Fenerbahçe ile eşleşmiş bir takım. Bu ligin deneyimine sahip bir takımla mücadele edeceğiz. Kazandıkları Hoffenheim maçını canlı izlettik, analizlerini yaptık. Maçları enine ve boyuna dar mesafede, kompakt oynayan bir takım. 3 senedir adım adım ilerledik Avrupa’da. İlk maçta berare kaldık. Bu seviye çok farklı. Deneyimli oyuncularımız var. İyi analiz yaptık. Bu seviyede kolay rakip yok. Bu grupta bir adım atabilmek için, kazanmak için her şeyi deneyeceğiz. Ligi kapattık burayı açtık bugün itibari ile. Umarım karşılığını alarak döneriz'' dedi.

''Deneyimli bir takımız''

''Braga 1. torbadan geldi. Sıralamada favori olarak gözüküyor. Son dönemlerde Avrupa deneyime sahip bir takım. 13 tane Brezilyalı’nın bulunduğu 25 yaş ortalamasına sahip bir takım. Biz de deneyimli bir takımız. Doğru odaklandığımız zaman bu seviyedeki maçları iyi oynadığımızı düşünüyorum. Maç ortada bence, 0-0 başlıyor. Adebayor çok önemli bir oyuncu. Sakatlığı var umarım hafta sonuna yetişir. Mevcut oyuncular da sistem içindedir ve sistemin bir parçasıdır. Sorumlulukları vardır. Yarın ne yapacakları önemli. Adebayor önemli bir oyuncu, diğerleri de aynı şekilde. Mevlüt Erdinç uluslarası tecrübesi olan bir isim. Mehmet Batdal da o şekilde. Maç 11’e 11 ve 0-0 başlıyor''

Daha önce Braga'da forma giyen Mossoro'dan da bilgiler aldıklarını söyleyen başarılı teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mossoro burada önemli hizmetler vermiş bir oyuncu. Rakibimizi iyi analiz ettik, Mossoro'dan da bilgiler alıyoruz. Bilgileri almanın dışında önemli olan bunları sahada uygulayabilmek. Kötü çıkarsa benden, iyi çıkarsa Mossoro'dan."

''Amacımız kazanmak''

Daha önce Braga’nın formasını giyen Mossoro; “Braga benim için özel bir yer, daha önce oynadığım bir yer. Burda beni tanıyanlar insanlar tarafından bana saygı gösterildi. Bundan dolayı mutlu oldum'' ifadelerini kullandı.

Mossoro, Braga Avrupa’da bu sezon 3 maçını da kazandı. İçeride ve dışarıda çok kuvvetli bir rakip. Benim oynadığım dönemde çok farklı takım vardı ama Braga’nın oyun anlayışı değişmedi. Bizim için zor bir rakip. Ancak amacımız kazanmak'' açıklamalarında bulundu.