Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Medipol Başakşehir ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Maç boyu Kasımpaşa karşısında üstün bir oyun sergileyen Başakşehir, karşılaşmadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı.

Medipol Başakşehir'in golleri, 2 ve 28. dakikada Demba Ba, 6. dakikada Enzo Crivelli, 26. Jorge Fernandes(kendi kalesine), 63. dakikada Eljero Elia'dan geldi. Kasımpaşa'nın tek golünü ise 66. dakikada penaltıdan Ricardo Quaresma kaydetti.

Bu sonuçla Medipol Başakşehir ligin ilk yarısını 33 puanla tamamladı. Konuk ekip Kasımpaşa ise 15 puanda kaldı.

Medipol Başakşehir, 2. dakikada öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda arka direğe açılan top Clichy'nin önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun sağ ayağıyla yaptığı vuruş kaleci Fatih'ten dönerken iyi yer tutan Demba Ba boşta kalan topu yakın mesafeden ağlara gönderdi: 1-0.

Sağ tarafta topla buluşan Visca kale sahasına oldukça güzel bir pas yolladı ve Crivelli uygun durumda net bir vuruşla 7. dakikada skoru 2-0'a taşıdı.

Başakşehir hız kesmiyor! Sol kanattan gelişen atakta Clichy kale sahasına etkili bir orta yolladı. Kasımpaşalı savunmacı Fernandes yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 3-0.

Sol kanattan gelişen atakta bu kez Elia ortaladı. Visca'nın vuruşu kaleciden dönerken seken topu Demba Ba bir kez daha ağlara gönderdi ve 28. dakikada skoru 4-0 yaptı.

İlk yarı ev sahibi Medipol Başakşehir'in 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi ekip rakip savunmayı eksik yakaladı. Sağ tarafta topu rakibinden kurtaran Visca sol tarafındaki Elia'yı gördü. Yıldız futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak 63. dakikada skoru 5-0 yapan golü kaydetti.

Kasımpaşa 65. dakikada penaltı kazandı! Sağ taraftan ceza sahasına giren Quaresma şık hareketlerle önünü boşalttı ve vuruşunu yaptı. Epureanu'nun eline çarpan top sonrası hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topun başına geçen Quaresma topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek 66. dakikada skoru 5-1 yaptı.

Kaynak : TrtSpor