Başakşehir kulübünden yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nu şampiyon bitiren Medipol Başakşehir FK, saha dışında yaptığı işlerle de fark yaratmaya devam ediyor. Turuncu lacivertli kulüp, 2020-21 sezonunda Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde giyeceği alternatif formasında önemli bir sosyal sorumluluk projesine yer verdi. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak ilk yerli üretim forma olma özelliğini taşıyan setten biri olacak olan yeşil renkteki forma, küresel iklim değişikliği ile mücadelede ağaçlandırmanın önemine vurgu yapacak. Forma üzerinde dikkat çeken bir başka detay da kulübün resmi simgesi olan baykuşa yer verilmiş olması.

Medipol Başakşehir FK projenin aktivasyonu için de dijital bir adım attı. Turuncu lacivertli kulüp, bireysel çevre bilincini arttırmaya yönelik teknolojik yöntemler geliştiren ve insanların günlük hayatları içerisinde uyguladıkları aktivitelere çevreye duyarlı çözümler sunan bir sosyal girişim olan Ecording ile proje özelinde bir iş birliği anlaşması imzaladı. İlk aşamada 10.000 tohum topu ile başlayacak olan bu iş birliği içerisinde futbol severler, aldıkları her yeşil formayı doğada bir ağaca dönüştürebilecekler. Bunun yanı sıra kulüp dijital kanallarında yapacağı iletişimlerle tohum toplarını doğaya serpmeye devam edecek.

Medipol Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ alternatif forma ve proje iş birliği ile ilgili heyecanını ve memnuniyetini dile getirdi:

“Geçtiğimiz yılın başlarında Dünya olarak ilginç bir döneme girdik. Her yıl etkilerini daha fazla hissettiğimiz ısınmanın sonuçlarını bu günlerde çok daha gerçekçi ve acı bir şekilde deneyimliyoruz. Böyle zor bir dönemi Şampiyon bitirmek bizim için önemliydi; ancak, Şampiyonlar Ligi gibi Avrupa’nın kulüpler bazında en önemli organizasyonunda göz önünde olmak bize hem daha fazla sorumluluk, hem de sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere daha güzel fırsatlar sağladı. 6 ayı geçkin bir süredir bu proje ile ilgili çalışıyoruz. Formanın tasarımı için de yaklaşık 1 yıllık bir çalışma söz konusu. Pandeminin yanı sıra son zamanlarda ne yazık ki ülkemizde ve Dünya’da oldukça fazla orman yangını ile de mücadele etmeye başladık. Bu işi doğru bir zamanda ve doğru bir şekilde yaptığımıza inanıyorum. Başta formanın tasarımındaki emekleri için Bilcee’ye, projeye katkıları dolayısı ile güzel bir girişim olan Ecording’e teşekkür ediyor, tüm ekibimizi kutluyorum. Her ne kadar maçlarımız seyircisiz oynanacak olsa da tüm futbol severleri bu güzel amaca katkı vermek üzere Başakşehir Store ve trendyol.com’a davet ediyorum.”