Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in 36 yaşındaki Brezilyalı yıldız golcüsü Robinho'ya talip çıktı. Robinho'nun yetiştiği kulüp olan Brezilya Serie A Ligi ekibi Santos, Brezilyalı futbolcuyu renklerine bağlamak için harekete geçti.

Brezilya basınında yer alan habere göre; Brezilya ekibinin 36 yaşındaki yıldız Robinho'nun kadrodaki gençlere liderlik ve yardım edebilebileceğini ve bu yüzden transfere sıcak bakıldığı yazıldı. Öte yandan Santos'un önündeki en büyük engelin yüksek maaş olduğu ifade edildi. Brezilya takımının Robinho'ya Başakşehir'de kazandığı rakamı veremeyeceği de belirtildi.

Haberin detaylarında; Santos'un Brezilyalı yıldız oyuncudan indirim beklediği ve herhangi bir açık arttırmaya sıcak bakmadığı belirtilirken, 36 yaşındaki futbolcuya olan 1 milyon dolarlık borcun da bu transfer öncesi sorun yarattığı iddia edildi. Santos'un Robinho'ya daha fazla taksitle, daha az ödeme yaparak bu borcu eritmek istediği, bunun için görüşme yapılabileceği ifade edildi. Ancak bu borcun, anlaşma sağlanması halinde maaş ek olarak verilme ihtimalinin olduğu da dile getirildi.

Konuyla ilgili daha önce açıklamada bulunan Robinho şu ifadelerini kullanmıştı; "Başkan bana henüz ödeme yapmadı. 10, 20, 30 veya 50 taksitle bana ödeme yapılabilir. Ama nasıl yapılacağını konuşalım" 

Bu arada Santos'un, Türkiye'deki futbolcular için getirilen yeni zamlı vergi tarifesi nedeniyle Robinho'nun transferinde önemli adımlar atabileceği de belirtildi. Medipol Başakşehir'in bu nedenle Robinho'yu takımda tutmaya sıcak bakmadığı öne sürüldü.

BAŞKAN AÇIKLADI

Santos Başkanı Jose Carlos Peres, Robinho'nun transferi için görüşmelere başladıklarını açıkladı. Brezilya Serie A ekibi, Robinho için bir teklif yaptıklarını duyurdu.

Brezilyalı yıldız oyuncunun menajeri Marisa Alija ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Santos Kulübü, bir teklif hazırladıklarını ve bunu bize sunmak istediklerini söyledi. Santos'un teklifini dinleyeceğiz." 

Süper Lig ekibi Başakşehir ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Robinho, bu sezon ligde 8 mücadelede forma giyerken, bu karşılaşmaların sadece 2'sine 11'de başladı. Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında da bu sezon 9 maçta görev alan Robinho fileleri havalandıramadı.

Kaynak: İnternet Spor