Süper Lig'in 30. hafta maçında Medipol Başakşehir sahasında Kayserispor'u ağırladı.

Maça hızlı başlayan Başakşehir, gol için 28. dakikaya kadar bekledi. Bu dakikada Arda Turan'ın asistinde Edin Visca sahneye çıktı ve skoru 1-0'a getirdi. İlk yarıda rakip kaleye farkı açmak için yüklenen Başakşehir, ilk 45 dakikada başka gol bulamadı ve takımlar soyunma odasına 1-0'lık sonuçla gitti.

İkinci yarıya Kayserispor, daha istekli başlayan taraftı. 54. dakikada Deniz Türüç'ün ortasında Umut Bulut topa iyi yükseldi ve kafasıyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu golle birlikte maça 1-1'lik eşitlik geldi. Maçta dengeyi bu kez Arda Turan bozdu. 66. dakikada sahneye çıkan Arda Turan, ceza sahasına doğru dripling halinde giderken birden ayağından şutu çıkardı ve topu ağlara gönderdi.

Bu golden sonra Başakşehir farkı açmak için Kayserispor kalesine yüklenmeye devam etti. Bu dakikalarda ev sahibi ekibin iki topu da direkten döndü. Kayserispor yediği golden sonra daha açık bir futbol oynadı ve gol aradı ama bu arayış sonuç getirmedi. Maçın skorunu tayin eden golü ise 90. dakikada Adebayor'un asistinde Elia attı ve Başakşehir'i 3-1 öne geçirip farkı da 2'ye çıkardı. Elia'nın golüyle birlikte Başakşehir sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 62 yapıp maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kayserispor ise 6. sırada ve 44 puanda kaldı. Maçın son dakikalarında ise Kayserispor teknik direktörü Sumudica, topu yere vurdu ve hakem Hüseyin Göçek tarafından tribünlere gönderildi. 

İLK YARIDAN DAKİKALAR

18. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Kayserispor savunmasından seken topu orta sahada kapan Da Costa, kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda yaklaşık 30 metreden sert vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

28. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Adebayor'un pasıyla Kayserispor yarı sahasının ortasında topla buluşan Arda Turan, savunmanın arkasına hareketlenen Visca'ya pasını verdi. Visca, ceza sahasına girer girmez sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

38. dakikada Başakşehir ikinci golüne yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Elia, ceza sahası içindeki Adebayor'a pasını verdi. Adebayor, ceza sahası önünde bekleyen Arda'ya pasını gönderdi. Arda'nın sağ ayağıyla sert şutunu kaleci Lung köşeden kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.