Sezona büyük değişimle giren Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı dönemi sona ererken takımın başına Okan Buruk'a getirildi.

Turuncu Lacivertli kulüp Skrtel, Mehmet Topal, Crivelli, Gulbrandsen, Aleksic, Ponck ve Azubuike'yi renklerine bağladı. Emre Belözoğlu, Adebayor, Chedjou ve Mevlüt gibi oyuncularla da yollar ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Olimpiyakos'a iki maçta da mağlup olan Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'deki ilk 2 maçından da puansız ayrıldı.

3. hafta da Gençlerbirliği'ni mağlup eden İstanbul ekibi, Sivasspor ve Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

5-0'lık Rizespor karşılaşmasıyla birlikte galibiyet serisi yakalayan Turuncu Lacivertli takım, 3 maçta 9 puan almayı başardı.

Başakeşhir zirve yarışını yakından ilgilendiren 2 karşılaşmada ise Trabzonspor ve Alanyaspor ile berabere kaldı.

Kritik maçların ardından iyi bir ivme yakalayan Medipol Başakşehir, 5 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı ve ilk yarıyı Demir Grup Sivasspor'un 4 puan gerisinde 2. sırada bitirdi.

Ligin ikinci yarısına 4-1'lik BtcTurk Yeni Malatyaspor galibiyetiyle giren 46 yaşındaki Okan Buruk'un öğrencileri, Türkiye Kupası’nda beklemediği bir sonuç ile karşı karşıya geldi.

1-1’in rövanşında TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Kırklarelispor ile deplasmanda golsüz berabere kalan Başakşehir, kupaya son 16 turunda veda etti.

Ligin ilk yarısında kaybettiği Fenerbahçe'ye yine mağlup olan İstanbul ekibi, puan tablosunda 4. basamağa geriledi.

Bu karşılaşmadan sonra 6 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Başakşehir, 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan daha topladı.

1-1'lik Trabzonspor beraberliği ile koronavirüs arasına giren Medipol Başakşehir, aynı puana sahip olduğu Bordo Mavili kulübün arkasında 2. sıradaydı.

Ligin tekrar başlamasıyla birlikte Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü'nü mağlup eden Başakşehir, Trabzonspor’un puan kaybıyla ligde ilk kez zirveye yükseldi.

Galatasaray ile berabere kalıp, Antalyaspor ve Denizlispor maçlarından 3'er puanla ayrılan Turuncu Lacivertli takım, 31. hafta itibariyle en yakın takipçisi Trabzonspor'un 4 puan önünde şampiyonluğun en güçlü adayı konumuna geldi.

Ligin 32. haftasında Konyaspor'a 4-3 mağlup olan Başakşehir, şampiyonluk turunu Kayserispor mücadelesine bıraktı.

Kümede kalma mücadelesi veren rakibini 1-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in altıncı şampiyonu oldu.

Prestij maçında Kasımpaşa'ya 3-2 yenilen Türkiye'nin yeni şampiyonu, 2019-2020 sezonunu zirvede tamamladı.

Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde de tarih yazdı.

J Grubu'nu lider tamamlayan Başakşehir, son 32 turunda Sporting Lizbon'u eleyerek Kopenhag ile eşleşti.

Son 16 turunda ilk müsabakasında İstanbul'da rakibini 1-0 mağlubiyete uğratan Turuncu Lacivertli ekip, 5 Ağustos'taki karşılaşmadan iyi bir sonuçla ayrılarak adını 8'li finale yazdırmak istiyor.

Kaynak: TRT Spor