İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçı hakkında şunları söyledi:

"Yedi oyuncumuz milli takımlardaydı. Döndüler ve bugün itibarıyla tamamlandık. Onun dışındakilerle burada çok iyi çalıştık. Oyuncular çok istekliydi, tüm antrenmanları amacına yönelik yaptılar. Gelen oyuncularımızda bir sakatlık yok, bu önemli. Bugün ilk kez tam takım beraber çalışacağız. Şu an enerjimiz iyi, iyi gidiyoruz ve iyi çalışıyoruz. Kazanmak ve kazanarak devam etmek istiyoruz. Çok değerli bir takım ile oynayacağız. Onlar da çıkış yapmak ve iyi duruma gelmek istiyorlar. Zihinsel yorgunlukları var. Umarım iki takım adına da iyi bir oyun olur, sonucu bizim olursa da bu bizi mutlu eder. Bütün detayları düşündük, umarım güzel bir maç olur."

Abdullah Avcı, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoğun bir maç programına gireceklerinin hatırlatılması üzerine, "Ay sonuna kadar 6 müsabaka oynayacağız. Bu yoğunluğa alışacağız. Geniş ve alternatifli bir kadromuz var. Herkese sıra gelecek. En iyisini yapmaya çalışacaklar." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde fikstür avantajına inanmadığını belirterek, "Fikstürün geneline bakan bir teknik adam değilim. Hep hafta hafta giderek hareket ediyoruz. Ligin 4. maçını oynayacağız. Bu sezon transferde herkes çok hareketli bir dönem geçirdi. Herkes çok önemli oyuncular aldı. Takım uyumları nasıl olacak, onu bir sonraki milli takım arası, 7. maç oynandıktan sonra daha net görebileceğiz. Fikstür avantajı değil, önemli olan maç kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.
.