Medipol Başakşehir'in Fas asıllı Belçikalı futbolcusu Nacer Chadli, yaşadığı sakatlıklardan ötürü Türkiye'de henüz beklenen performansını gösteremediğini fakat Süper Lig'e verilen aradan sonra eski Chadli'yi Türk sporseverlere izletmek istediğini dile getirdi.

 Chadli, "En iyi seviyemde olduğumu söyleyemem. 25 yaşındaki Chadli değilim, o yaştaki gücümde de değilim. Bakıldığında 2-3 sakatlık geçirdim, bu sizi aşağıya çekiyor. Tekrar eski formunuzu yakalamanız için zaman gerekiyor. Bu seneye baktığınızda düzeldim, antrenmanlara başladım, uzun sakatlık süreçlerini de atlattım. Geri döndüm derken tekrar bir sakatlık yaşadım. Tekrar sıfırdan başlama hissi de sizi kötü etkiliyor. Saha içindeki cesaretinizi kırıyor, bunun zorluklarını yaşadım." şeklinde konuştu.

Eski performansını tekrar göstermek adına sıkı çalıştığını ifade eden Chadli, "Önümde futbol oynamak için birkaç sene daha var. Sahada keyif almaya çalışan bir oyuncuyum. Elimden geleni yapmak istiyorum. Kendime iyi bakıyorum ve eski Nacer Chadli'yi izlettirmek istiyorum." dedi.

Medipol Başakşehir'e transfer süreci ile ilgili konuşan Chadli , "Anderlecht'te sezonu iyi bir şekilde tamamlamıştım, Monaco'ya geri dönüş sürecim vardı. O günlerde Başakşehir'den teklif geldi. Menajerimle görüştük, Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi oynayacak olması ilgimi çekti. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için Başakşehir'i tercih ettim." açıklamasını ypatı.

Türk kulüplerinden daha önce de transfer teklifi aldığını aktaran Chadli, "2017 ya da 2018 senesiydi, West Bromwich Albion'da oynadığım dönemde Beşiktaş'la bir görüşmemiz oldu. Bir görüşme ve teklif oldu ama o dönemde transfer gerçekleşmedi. Beşiktaşlı yöneticilerle görüşmüştük, görüşme benim adıma iyi geçti ancak o gün kulübüm buna sıcak bakmadı. Beni o fiyatlara bırakmak istemedikleri için transfer gerçekleşmedi." ifadesini kullandı.

Chadli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce Fenerbahçe'ye karşı oynamıştım. Seviye olarak Türk futbolunu çok fazla araştırmamıştım. Ama Türkiye'ye daha önce gelmiştim. Türkiye hakkında bilgim Türk futbolundan daha çoktu. İki kere Bodrum'a bir kere de Kemer'e gelmiştim. Türkiye hakkında her zaman iyi şeyler düşündüm, çok sevdiğim bir ülke. Havası, yemekleri her şeyi çok güzel. Türk futbolunun iyi bir seviyesi var ve takımlar fiziksel olarak da iyi durumda. Taktik anlamında yurt dışında daha baskın taktikler var. Takımımızda çok fazla taktik antrenmanlarımız oluyor. Ligdeki diğer takımlar, taktik anlamında biraz daha yukarıya çıkabilir diye düşünüyorum."

Tecrübeli oyuncu, "Süper Lig'de en beğendiğin oyuncular kimler?" sorusunu ise, şu cevapta bulundu:

"Süper Lig'de en beğendiğim oyuncu Edin Visca. Onu çok beğeniyordum. Trabzon'da da iyi oyuncular var. Cornelius'u beğeniyorum, orta sahadan da Bakasetas ve Hamsik'i beğeniyorum."

KAYNAK: FOTOMAÇ.