İşte Ali Dürüst'ün Beyaz TV'ye yaptığı açıklamalar...

Primlerle alakalı olarak gelen soruya Ali Dürüst, "Gerekli bilgileri almışsınızdır. Oyuncuların aldığı primler belli. Bazı spekülasyonlar olmuş tabii, ben izleyemedim. Ben de primler ile ilgili bir liste yok. Ben futbolcuların ne prim aldığıyla ilgili bir liste yapmam. Yönetim kurulu kararı ile yatırılan paralardır. TFF'nin bütçesindendir bu paralar, oyuncuların hak ettiği, bizim uygun gördüğümüz miktarlar, hesaplara yatırılan paralardır. Geçmişten gelen bir prim alacakları oluyor, o günkü takımda yer alan oyunculara göre bakmak lazım. Bir bilgi kirliliği var. Oyuncu, oynadığı dönemle ilgili bir durum vadır. O prim alacağı geçerlidir. Fransa'da olmayıp geçmişten alacağı olanlar vardır. Fransa kadrosundaki oyunculara bakınca geçmişteki oyunculara ödeme yapılması garip gelmiştir. Benim kime ne yatırıldığı aklımda yok."

TÜMER METİN - BURAK YILMAZ KAVGASI İDDİALARI ÜZERİNE...
"Ben Milli takımdaydım, maçtan sonra Tümer ile Burak arasında bir kavga görmedim. Kişilik olarak üstün kişilikleri vardır. Spekülasyonlardır bunlar. Tümer, kamp döneminde çok yardımcı olmuştur. Ben oradaydım tüm kamp dönemi boyuca, böyle bir şey görmedim."

ARDA TURAN - FATİH TERİM...
"Bizim görevimiz oyuncuyla teknik direktör arasına girmek değildir, onların arasında bir ilişki vardır. Benim oraya girip yorum yapmam doğru değil. Milli formaya hizmet etmek herkesin görevidir, vazifesidir. Bütün oyuncular Milli formayı giymek için hazır olmalıdır. Hazır olunca giyerler. Dün olduğu gibi yarın da giyerler. Başarılı oyuncular, milli formayı hocanın takdiriyle giyerler. Beni tanırsınız, oyuncuların basına yapmış olduğu konuşmalara yorum yapmam doğru değil. Milli takım herkese açıktır. Zamanı geldiği vakit, seçmelerde hocanın takdir ettiği oyuncu takıma hizmet eder. İsimler üzerinde durmayalım. Milli Takım isimlerin üzerindedir."

"TFF NİYE AÇIKLAMA YAPMIYOR?"
"Federasyon derken bugün Fatih Terim, TFF'nin yetkilendirdiği en üst düzeydeki kişidir. TFF'den ayrı değildir. Sanki kuvvetler ayrılığı varmış gibi konuşuluyor. TFF, hocaya kadro seçme yetkisi vermiştir, hoca da bunu kullanıyor. Fatih Terim, TFF adına konuşuyor. Terim, TFF yönetim kurulunun en üst düzeyde yetkilendirdiği kişi. O konuşuyor, TFF'nin ayrıca açıklama yapmasına gerek yok."

"ARDA TURAN - FATİH TERİM OLAYI KİŞİSEL BİR DURUM MU?"
"Kişisel olarak algılamıyorum. Fatih Hoca da açıkladı. Takım tercihidir, teknik olarak hocanın tercihidir. Hoca bunu hangi amaçla yapmış olduğunu açıklayacaktır. Keşke bizim kadromuz bilmem kaç kişi olsa da herkes orada olsa. Arda ile veya diğer oyuncularla ilgili spekülasyona girmek doğru değil. Geçen maçtan evvel de Arda yoktu. Alınmamasına şaşırmadım, niye şaşırayım ki. Teknik olarak hoca, kendi değerlerine göre yorum yapmış, takım seçmiş."

"BAŞARISIZ SONUÇLARIN SORUMLUSU KİM OLACAK?"
"Çok açık ve net. Milli takım tek bir şey değil ki, federason vardır, oyuncular vardır, teknik kadro vardır. Dolayısıyla bu bir birlikteliktir. Nasıl ki başarı tek kişiyle değil, başarısızlığın nedeni de tek bir kişi değildir. Başarı veya başarısızlık varsa bu hep beraberdir. Bir takım olarak başarılı veya başarısız olunur. Birlikte olunca güze lsonmuçlar alıyoruz, yine güzel sonuç alacağız inşallah."

"OYUNCULAR, FATİH TERİM'DEN KORKUYOR MU?"
"Fatih Terim, yılladır futbol dünyasının içinde. Bir futbolcunun hocasından korkması gibi bir şey olmaz, saygı duyar."

"TERİM, ARDA TURAN'U AFFEDECEK Mİ?"
"Sağ duyu ile yaklaşmak lazım. Her maç arifesinde kadro seçiliyor, sakatlık oluyor, yeni oyuncu geliyor. Niyetlerimiz iyi. Milli takıma hizmet etme niyetindeyiz. Kadroya alıp almama konusunu, affedip affetmeme hususunda değerlendirmek istemiyorum. Kadroya alınmayanlar hata mı yapmış oluyor. Ben böyle bakmak istemiyorum. Bu grupta herkes birbirine yakın. Orada önemli bir beraberlik aldık. Herkes çıkma namzeti, dişli bir grup. Bizim amacımız en tepede olarak Rusya'ya gitmek. O gücümüz var."