Milli Takım kampında yaşanan prim sorunuyla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

EURO 2016'da üst üste gelen iki yenilgi A Milli Takım'daki sorunları tartışmaya açtı. Ay-Yıldızlı takımda yaşanan sorunun temelinde 'prim' var. Ancak soğukluk yaratan olay farklı…

"SİZ BENİM ADALETİMİ SORGULAYAMAZSINIZ"

İlk problem kaptan Arda'nın, TFF yöneticilerine "Primler neden yatmadı" sorusunu sormasıydı. Terim bu davranışı otoritesinin çiğnenmesi olarak değerlendirdi. Ancak sonrasında Burak Yılmaz'ın prim almaması ve bunu kaptan Arda ile birlikte Terim'e sorması buz gibi bir hava estirdi. Terim 2 yıldıza, "Primleri ben belirliyorum. Siz benim adaletimi sorgulayamazsınız" dedi.

MALİ GENEL KURUL VAR!

Peki bu süreç nasıl yaşandı; EURO 2016 biletinin alınması nedeniyle adam başı 150'şer bin Euro'dan havuzda biriken para, Fatih Terim'in vereceği listeye göre oyuncular arasında dağıtıldı. Bu para hesaplara da yattı. Şampiyona başladıktan sonra futbolculara dağıtılacak 20 milyon TL'lik bütçe yine Terim tarafından pay edildi. 1 Haziran'da yatırılacağı söylenen para hesaplara yatmayınca kaptan Arda Turan, TFF yöneticilerine, "Söz vermiştiniz, paralarımız neden yatmadı" diye sordu. Bu duruma TFF yöneticileri "TFF'de kimin parası kalmış. Siz bunları düşünmeyin" diye tepki gösterse de 9 Haziran'da yapılacak Mali Kurul'da bütçe onaylandıktan sonra paranın hesaplara yatırılacağı söylendi. Denildiği gibi de oldu.

OKAY VE UMUT'A PRİMDEN PAY

Takımda direkt oynayan 6-7 oyuncuya en yüksek rakam olan 1 milyon 150 bin TL yatırıldı. Kadroda olmayan Okay Yokuşlu'ya 460 bin, Umut Bulut'a 690 bin lira prim verildi. Listede Burak Yılmaz yoktu. Bu durum Burak'ın tepkisine neden oldu. Durumu kaptan Arda ile görüştü. Arda ve Burak, Terim'den durumu öğrenmek istediler, hocanın cevabı "Primleri ben belirliyorum" oldu. Arda'nın kendisine sormadan TFF'den prim bilgisi almasına tepkili olan Terim, öğrencilerinin sorusu üzerine sinirlendi ve ipleri koparan o cevap geldi: "Siz benim adaletimi sorgulayamazsınız. Ben primleri herkese hak ettiği şekilde ve olması gerektiği gibi dağıtıyorum."

Kaynak : Sabah