Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Hırvatistan'la oynayacakları maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terim, Hırvat bir gazetecinin "Arda Turan neden kadroda yok?" sorusuna "Benim kadro tercihim buydu." yanıtını verdi.

Fiziki problemler yaşadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Oyuncularının Hırvatistan'ın kadro kalitesini anlatmaya gerek yok. Bu grubun en önemli takımı Hırvatistan. Gönül isterdi ki daha hafif bir takıma karşı başlayalım ama Hırvatistan'la başıyoruz. İki tane problemimiz var. Fiziken iyi durumda olmayan oyuncularımız ve çok süre alamayan, sahada fazla kalamayan oyuncularımız var. Bizden önce, UEFA ve Şampiyonlar Ligi oynayan takımlarımızın daha iyi hazırlanması lazım. Rusya'dan daha yumuşak bir takımla oynamak istiyorduk ama bizim için daha iyi oldu. Memnunum bir hazırlık maçı olarak. Bütün bunların yanında, yarın elemelere iyi başlayacağımızı umuyorum. Hayatım boyunca oyuncularıma söylediğim şey, her yerde korkmadan oynamalarıdır. Mağlubiyetten korkmayacağız. Bunun için sebeplerimiz de var. Geçen grupta 5. maçtan itibaren kendimizi bulduk. Demek ki her an, ümidimiz bitmedikçe, sonuna kadar gidebiliriz." dedi.

"ÇOK SERT BİR GRUPTAYIZ"

Güçlü bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizen Terim, "Çok ciddi ve sert bir gruptayız. Son torbadan gelen Kosova bile diğer gruplara giden son torba takımları gibi değil. Biz İzlanda'ya yenildiğimiz zaman bizi bir hayli hırpalamışlardı. Neyse ki İzlanda Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi olunca, "Haksızlık etmişiz" diyenler olmuştur. Epeydir Dünya Kupası'na gitmiyoruz. Hazır Rusya'yla da ilişkilerimiz yine mükemmel hale gelmişken, hep beraber Rusya'ya gidersek çok mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.

Bir oyun şablonuna sahip olduklarını dile getiren Fatih Teirm, "Oyun için kafamızda bir plan, bu oyuna ait bir felsefe ve anlayış var. Birçok oyuncumuz buna vakıf. Bazı yeni oyuncularımızla da taktik çalışmaları yaparken, bunları tekrar izah ettik. Ufak tefek değişikliklerimiz olacaktır mutlaka. Set oyununda, oyun kurmada, geçişlerde değişiklikler yapabiliriz. Ama genel manada, felsefemizde değişiklikler olmayacak. Bizim bazı oyuncularımızı tanımıyor olabilirler ama artık dünyada birbirini tanımayan takım yok. Benim çekincem, bazı konulardaki fiziksel durumumuz. Ne kadar iyi idare eder, ne kadar dayanabilir... Maalesef bu ülkemizin ciddi problemlerinden bir tanesi. Belki kendi ligimizde bazı şeyler yetiyor ama uluslararası arenada yetmiyor. Sezon başını iyi geçirmeyen arkadaşlarımız var. Benim sıkıntım bu. 11 konusunda bir sıkıntı yok, kafamızda bir 11 var elbette." şeklinde konuştu.

"HIRVATİSTAN BİZDEN SADECE 1 MAÇ FAZLA OYNADI"

Rakiplerine saygı duymakla birlikte korkmadıklarını dile getiren Terim, "Hırvatistan dünya yıldızlarıyla kurulu bir takım, kendilerine güvenmelerinden daha doğal bir şey yok. Ama şunu unutmayalım, onlara karşı kötü oynadık ve ona rağmen 1-0 mağlup olduk. İlk pozisyona giren de bizdik. Euro 2016 bitti, muhasebesini yaparsak final beklediğimiz, kendimizi yerden yere vurduğumuz Hırvatistan bizden sadece 1 maç fazla oynadı turnuvada." sözlerini kullandı.

"SEYİRCİSİZ MAÇIN TADI YOK"

Maçın Hırvatistan'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak olmasına değinen Fatih Terim, "Seyirci tabii takımlar adına büyük bir avantaj. Seyircisiz maçların tadı tuzu ne kadar olur bilmiyorum. Sahada konuşulanın her yerden duyulduğu maçlar. Yapacak bir şey yok." diye konuştu.

"SANKİ HER TURNUVAYA GİDİYORMUŞUZ GİBİ..."

Euro 2016'da haksız bir şekilde eleştirildiklerini ima eden Fatih Terim, "Avrupa Şampiyonası'na gitmenin önemli bir başarı olduğunu kabul etmemiz lazım. Sanki her turnuvaya gidiyoruz, en üst seviyede gezinen bir ülkeyiz ama Fransa'da gruplardan çıkamayınca dünyaların bizim üstümüze yıkılması... Böyle bir şey yok. Tarihimiz belli, kazanılanlar kaybedilenler belli. Kazananlar ve kaybedenler de belli." dedi.