Son olarak Fenerbahçeli Jeremain Lens'in sakatlandığı Hollanda Mili Takımına, Avrupa'nın dört bir yanındaki kulüplerden tepkiler gelmeye başladı.

Portakalların son iki kampında yer alan Wesley Sneijder, Luciano Narsingh, Jasper Cillessen, Georginio Wijnaldum, Quincy Promes, Kevin Strootman, Vincent Janssen, Stijn Schaars ve son olarak Jeremain Lens de dahil olmak üzere toplam 9 oyuncu sakatlandı.

Konuya ilişkin ilk eleştiri Liverpool menajeri Jürgen Klopp'tan geldi. Alman teknik adam, geçtiğimiz kamp döneminde sakatlanan Georginio Wijnaldum konusunda Hollanda Milli Takımı'ndan bilgi almalarına karşın, teknik direktör Danny Blind'in oyuncusunun sağlığına dikkat etmediğini öne sürdü. Wijnaldum, bu sakatlığı süresince Manchester United derbisi de dahil olmak üzere 4 önemli maçta forma giyemedi.


Roma'da Spalletti de isyan etti

İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Roma'yı çalıştıran teknik tirektör Luciano Spalletti, oyuncusu Kevin Strootman'ın milli takımda sakatlanması üzerine, benzer bir eleştiriyi Danny Blind'e yaptı ve Hollandalıyı oyuncu sağlığına dikkat etmemekle eleştirdi.

"Sorun yok dediler şimdi yürüyemiyorum"

Hollanda ligi takımlarından SC Heerenveen'de forma giyen orta saha oyuncusu Stijn Schaars ise, Portakalların sağlık ekibini eleştirerek, "Sparta maçında bileğimden sakatlandım. Çok fazla ağrım vardı ve yürümekte bile zorlanıyordum. Milli Takım yetkililerine durumumu anlattığımda bir sorun olmayacağını, oynayabileceğimi söylediler. Belçika maçında oyunadıktan sonra ağrılarım şiddetlendi. Şimdi ayağımı bile döndüremz, yürüyemez bir vaziyetteyim. Bileğim adeta taş kesilmiş gibi." dedi.

Blind eleştirlere kulak tıkadı

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind'in , meslektaşları
tarafından kendisine getirilen eleştirilere yanıtı ise şöyle oldu; "Bunlar çılgınca laflar! Oyunculara bir sakatlıkları olup olmadığını soruyoruz, ancak onlar bize bir şey söylemiyorlar."

Son dönemde Hollanda milli takımında sakatlanan oyuncular:

JEREMAIN LENS: 3 HAFTA
WESLEY SNEIJDER: 13 GÜN
JASPER CILLESSEN: 20 GÜN
QUINCY PROMES: 18 GÜN
GEORGINIO WIJNALDUM: 12 GÜN
LUCIANO NARSINGH: 5 GÜN
KEVIN STROOTMAN: 6 GÜN
VINCENT JANSSEN (HENÜZ BELLİ DEĞİL)
STIJN SCHAARS (HENÜZ BELLİ DEĞİL)