Futbol severlerin çoğu onun adını Fatih Terim'in gençlere ağırlık verdiği A Milli Takım Kadrosu'yla öğrendi. Ay-yıldızlı formayla ilk maçına Rusya karşısında, ilk resmi maçına da hemen sonrasında Hırvatistan'a karşı çıkan genç yetenek Kaan Ayhan'ı tanıyalım...

KİMDİR?

10 Kasım 1994 doğumlu Kaan Ayhan milli takımımızın gurbetçi yeteneklerinden. Gelsenkirchen'de dünyaya gelen Kaan çok erken çağda, henüz 4 yaşındayken şehrin altyapısıyla ve çıkardığı genç yıldızlarla tanınan ekibi Schalke 04'te futbola başladı.

2012'de 17 yaşındayken de mavi-beyazlı kulüple ilk sözleşmesini imzalayarak profesyonel oldu. 24 numaralı formayla Schalke'de A takım macerasına başlayan genç oyuncu, 5 Ekim 2013'te Augsburg karşısında oyuna girerek Bundesliga'da ilk maçına çıktı. Sonraki yılın Mayıs ayında da Freiburg'a karşı Almanya Ligi'ndeki ilk golünü kaydetti.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Eintracht Frankfurt'a kiralanan Kaan'ın kırmızı-siyahlı ekipte kalması bekleniyordu fakat genç yetenek daha çok forma şansı bulmak için Fortuna Düsseldorf'un yolunu tuttu.

Alt yaş gruplarında Almanya forması da giyen Kaan, A milli seviyede Ay-yıldızlı formayı tercih etti.

NASIL BİR OYUNCU?

Kaan'ı tarif etmek için akla gelen ilk kelime, çok yönlü. Genç oyuncu hem stoperde hem sağ bekte hem de orta sahada defansif rolde görev yapabiliyor ki yalnızca bu bile taktik ve oyun bilgisinin seviyesini gösteriyor.

Schalke formasını giydiği 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında fazla şans bulamasa da yumuşak bilekleri, geriden oyun kurma becerisi ve pas yüzdesiyle dikkat çeken milli futbolcumuz, modern futbolun savunma oyuncusundan beklediği önemli becerilere sahip.

Kaan'ın ortalama üstü oyun zekasının ve becerisinin bir başka göstergesi ise genç takımlarda defansif orta saha rolünde olmasına rağmen gol ve asistleriyle öne çıkması. Schalke U-19 takımıyla çıktığı 60 maçta 24 gol atan Kaan, yaptığı 13 asistle de skora katkı yapmasını bilmiş.

NE YAPTI?

Kaan'ın belki de en büyük eksiği bu soruyla beraber ortaya çıkıyor. Genç yetenek, dikkat çekici becerileri ve alt yaş gruplarındaki başarılı grafiğine rağmen A takım seviyesinde hak ettiği ve beklediği şansı bulabilmiş değil.

Schalke formasıyla yalnızca 2013-14 sezonunda devamlı forma şansı bulabilen oyuncumuz, 2014-15 sezonundan itibaren yaşadığı sakatlıklar ve teknik direktör tercihleri sebebiyle çoğunlukla kenarda kalmış.