Arjantin'in kaptanı Lionel Messi, Copa America finalinde yaşadığı büyük hayal kırıklığının ardından milli takım kariyerini noktalamış, fakat takımın yeni antrenörü Edgardo Bauza'nın bizzat Barcelona'ya giderek kendisiyle görüşmesinin ardından kararından vazgeçmişti.

Bu durum eleştirileri beraberinde getirdi. Arjantinli yıldızdan pek hazzetmeyen bazı çevreler, Messi'nin hedef şaşırtmak için sahte bir emeklilik kararı açıkladığını ve insanları kandırmaya çalıştığını iddia ettiler. 29 yaşındaki oyuncu bu ithamlara sessiz kalmadı.

Arjantin'in Uruguay'ı 1-0 yendiği Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri maçında takımının golüne imza atan Leo, maçın ardından TV Publica'ya konuştu ve "Milli takıma döndüğüm için çok müteşekkirim. Emeklilik kararımı açıkladığımda kimseyi kandırmaya çalışmadım. O an ne hissettiysem onu söyledim. Büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştık. Sonrasında daha etraflıca düşünme şansım oldu." dedi.

Athletic Bilbao ile deplasmanda oynadıkları maçta yaşadığı sakatlığa rağmen Arjantin formasıyla sahada olmak istediğini ifade eden Messi, "Kasığımda halen büyük bir ağrı var ama bugün, geride bıraktığımız aylarda sebep olduğum rahatsızlık nedeniyle, sahada olmak istedim. Venezuela maçında oynayacak mıyım, bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Arjantin, Uruguay galibiyetiyle birlikte eleme grubunda zirveye yükseldi.