A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile oynadığı maçın aday kadrosu açıklanırken, Fatih Terim'in sürprizleri arasında Mehmet Batdal da yerini aldı.

Sezona harika başlayan ve ligde liderliğini sürdüren Medipol Başakşehir'in bu sezonki dikkat çeken isimlerinden birisi olan Mehmet Batdal ile Fatih Terim'in yolları, 2012 yılından bu yana ilk defa kesişecek.

Bu gelişme sonrasında akıllara gelen ilk şey ise, Fatih Terim'in daha önceden Galatasaray'ın başındayken Mehmet hakkında yaptığı açıklamalar oldu. 2011-12 sezonunda ligin 32. haftasında Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalırken, 74. dakikada oyuna giren Mehmet Batdal, uzatma dakikalarında girdiği müsait pozisyonda topu Tolga Zengin'e nişanlamış ve bu kaçırdığı gol onun sarı-kırmızılı takımdaki sonunu getirmişti. 

"KÖTÜ VURSA BİLE GOL OLURDU..."

Maçtan sonra Terim'in Mehmet Batdal'a yönelik açıklamaları ise şöyleydi: "Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir..."

"O SENE GALATASARAY ŞAMPİYON OLMASA..."

Mehmet Batdal ise bu açıklamalar hakkındaki görüşlerini ilk olarak 2015 yılının Aralık ayında FourFourTwo dergisine anlatmış ve şöyle konuşmuştu: "Fatih hocanın o açıklamasına şaşırdım tabii ki. Çok tecrübeli, çok iyi bir teknik direktör ama play-off mücadelesi, şampiyonluk hırsı derken insan bazen yaptığı açıklamaların nereye gideceğini hesap edemiyor. Söylediklerinin ucu da bana dokundu. O sene Galatasaray şampiyon olamasa belki de sorumlusu ben olacaktım."

TIRNAKLARIYLA KAZIYARAK GELDİ

Mehmet Batdal, Galatasaray'dan o sezon sonunda ayrıldı. Ama yaşadığı sakatlıklar nedeniyle zorlu günler yakasını bırakmadı. Ancak 30 yaşındaki oyuncu, bu sezonki performansıyla adeta küllerinden doğmuş durumda. Ligde çıktığı 9 maçta 4 gol atıp 1 de asist yapan deneyimli oyuncunun verdiği 11 kilit pas, takımının hücum organizasyonlarında ne denli önemli bir role sahip olduğunun da göstergesi. Aday kadrodan nihai kadroya geçiş yapabilir mi bilinmez, ancak Mehmet Batdal'ın bu çağrıyı hak ettiği bir gerçek...