Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy bugün flaş bir açıklama yaparak, A Milli Takım'daki Fatih Terim-Arda Turan gerginliğe değindi. Haluk Ulusoy'un "Arda'ya yapılan ayıp. Özür dileyecek biri varsa bu Futbol Federasyonu Başkanı, yönetimi ve teknik heyetidir" sözleri büyük yankı yarattı.

Son zamanlarda Fatih Terim'e sorduğu sorularla gündeme gelen usta yorumcu Mehmet Demirkol Ulusoy'un açıklamalarını değerlendirerek şunları söyledi:

"Fatih Terim gibi bir isim de üst üste hatalar yaparsa, kendisini cezalandırır. Tümer Metin, Nihat Kahveci.. Hiçbiri bu seviyenin hocaları değil. Fatih Terim'le ilgili yanlış bir algı vardır. Yardımcılarından hiç fikir almadığı düşünülür aksine yüzde yüz konuşur. Ama son kararı o verir. Böyle bir hocanın daha güçlü bir yardımcı antrenör kadrosuyla orada olması lazım. Bugün Fatih Terim'in yardımcıları kim, bilmiyorum. Bu tip hatalar olabilir. Ama tüm bunları görmeyip, tek suçlu hocayı ilan etmek, bana çok iyi niyetli gibi gelmiyor." diyerek adeta Fatih Terim'i savunan yorumcu sözlerine şöyle devam etti:

"Ben ortada özür dilenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben Fatih hocaya basın toplantısında da sordum, 'Melo-Riera olayından daha vahim bir olay mı oldu?' diye, Arda öyle bir şey olmadığını söyledi. Arda'nın açıklamaları o yönde. "Fatih Terim'in istifa ettiğine dönük haberler çıktı. Böyle bir dedikodu ortalıkta dolaştı. Spor servisleri de alarma geçti. Ama böyle bir şey dolaştı. İstifa ettiği bilgisi reddedildiği için hiçbir yerde böyle bir haber çıkmadı."