Türkiye katıldığı hiç bir turnuvanın ilk maçını kazanamadı.

İlk olarak 1954 yılında İsviçre'de yapılan Dünya Kupasına katılan Ay yıldızlılar grupta oynadıkları ilk maçta Batı Almanya'ya 4-1 kaybetti.

Ardından İngiltere'de düzenlenen 1996 Avrupa futbol şampiyonasına kadar herhangi bir turnuvaya katılamayan Milliler, burada da ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 kaybetti.

2000'de Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa futbol Şampiyonasına katılan Türkiye bu kez de İtalya'ya 2-1 yenilerek turnuvaya başlangıç yaptı.

Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya kupasına katılan Ay Yıldızlılar bu sefer de Brezilya'ya 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

2008'de yapılan Avrupa futbol Şampiyonasını Avusturya ve İsviçre ortak düzenledi ve Türkiye yine ilk maçta kaybetti. Portekiz, millilerimizi 2-0 mağlup etti.

Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasında da bu istatistik bozulmadı. Millilerimiz ilk maçında yine Hırvatistan'a 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

Son üç Şampiyonaya yenilgiyle başlasa da ardından büyük başarılara imza atan Ay Yıldızlılar umarız bu turnuvada da tekrar çıkışa geçer ve turnuvayı güzel bir şekilde tamamlar.