Üç rakibimiz açısından baktığımızda dördüncü torbadan bir tek bizi istemezlerdi. Hem Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic, hem İspanyol Del Bosque, hem de Çek Vrba'nın röportajlarında görüyorum ki bize gerçekten saygı duyuyorlar. Tabii biz de saygıyı hak eden bir takımız.


Açıkçası bu grubun puan barajının düşük olma ihtimali yüksek. Her puanın önemi var. Bizi neler bekliyor? Önce avantajlarımıza, olumlu yönlerimize bakalım.

  Öncelikle İngiltere dışında uzun süredir hiç maç kaybetmeden yakaladığımız seri saygı göstermelerini sağlarken, onları da temkinli oynamaya sevkedecektir. Teknik direktör kalitesi oyuncuların coşkusu ve elemelerin ikinci yarısından itibaren oynadığımız oturaklı, temkinli, doğruya YAKIN futbolumuz, dolayısıyla aldığımız sonuçlar.

  
 Boy ortalamamız yüksek olmamasına rağmen ÇOK İYİ DURAN TOP KULLANAN OYUNCULARIMIZ VAR. (Hedefi yüksek kulüp ya da milli takımlarda vurandan çok kullanan önemlidir) Direkt veya endirekt vuruşlar, korner, kenarlardan kazanılan fauller, hele hele direkt vuruşlarda (Hakan ve Selçuk gibi) tabela yapacak oyuncularımız var.

Dengeli oyuna genel anlamda alıştık. Çok ofansif oyuncular olmasına rağmen oyunun genelinde ikinci bölgede ortalama 40 metrede oynadığımızda başarılı olduk. Bu tip oyuncularımız var. Bu turnuvada da en çok ihtiyacımız pas trafiğinde oyuncularımızın birbirine yaklaşması. Top bizdeyken yardımlaşmaya daha çok ihtiyacımız var.

 (sporx)