Fransa'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele eden Türkiye A Milli Takımı'nın Futbol Direktörü Fatih Terim, basın mensupları ile bir araya geldi. Hırvatistan karşılaşmasında yenilgiden çok kötü oyuna üzüldüğünü ifade eden Fatih Terim, "Kabullenmiş bir görüntü vardı. Biz 1-0'dan çok maç çevirdik. Ama Hırvatistan karşısında skora isyanı göremedim. Bu bende hayal kırıklığı yarattı" dedi.

Kadro tercihiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Terim, "Oyuncularımızın sorunları var. Transferi devam eden, özel hayatında sorun yaşayan ve az süre alan futbolcularımız var. Ancak burası bir podyum gibi. Oyuncularıma, 'Çıkın ve en iyi yürüyüşü siz yapın' dedim. Buradan büyük takımlara 3-5 oyuncu daha vermek beni mutlu eder. Kadroyu bir günde seçmedim. O nedenle tercihlerimle ilgili pişmanlığım yok" ifadelerini kullandı.

Terim, Hırvatistan maçı sonrası Ozan Tufan ve Emre Mor gibi oyuncuların eleştirilmesiyle ilgili olarak ise, "Ozan Tufan'ın saçı, Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çektirmesi gündem oluyor, bunu anlamıyorum" diye konuştu.

"BU RESİMDE YER ALIN"

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Terim, "Milli Takım Euro 2016'dan sonra 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başlayacak. Bu süreç ya benli ya da bensiz devam edecek" dedi ve toplu fotoğraf için basın mensuplarına seslenerek, "Arkadaşlar bu resme girin bir daha bulamazsınız" ifadelerini kullandı.