2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde Konya’da Ukrayna ile karşı karşıya geldik. Türkiye, 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2’ye getirdi. Ay-yıldızlı ekip Hırvatistan maçında sonra ikinci maçında da berabere kalarak puanını 2’ye yükseltti.

ÇİFT FORVET OLMADI

İlk yarıda adeta şok yaşadı ay-yıldızlı ekip. 3 dakikada gelen 2 golle sarsılan Türkiye Milli Takımı, tehlikeli 2 forvetle sahaya çıkmanın bedelini ağır ödedi.
Alman hakem Grafe’nin kararları tartışma yarattı. Ömer Toprak’ın rakibe müdahalesinde insiyatifini penaltıdan yana kullanan Grafe, Emre Mor’a karşı ceza sahası içindeki iki sert müdahalede devam dedi. Ukrayna’nın penaltısını Yarmolenko gole çevirdi. Üç dakika sonra savunma arkasına sarkan Yarmolenko’nun pasında topla buluşan Kravets, Volkan Babacan’ı gafil avladı: 0-2

ALTIN GOL

Türkiye geri dönüş için 1 gol ararken, beklenen gol 45+1’de geldi. Kornerden Hakan Çalhanoğlu’nun ortasında Ozan Tufan güzel bir kafa vuruşu ile ağları buldu: 1-2. Devre arasına bu skorla girilirken ikinci yarıda bambaşka bir Türkiye vardı.
İKİ KEZ DİREĞE TAKILDIK
Hakan Balta-Kaan Ayhan, Enes Ünal-Tolga Ciğerci değişikliği ile ikinci devreye başlayan ay-yıldızlılar rakiplerine nazaran daha iyi bir futbol ortaya koydu. 55’te Kaan Ayhan’ın kafa vuruşu direğe çarpıp dışarı çıkarken, 70’te Cenk Tosun’un sert şutu direkte patladı. Emre Mor seri çalımlarıyla güzel görüntüler sergilerken, Caner Erkin’in soldan çıkardığı ortalar etkili oldu. Takımın zayıf halkası ise Şener idi. Ukrayna hep onun olduğu kanada oynadı. ve defansif olarak kötü bir oyun ortaya koydu Şener.

MÜTHİŞ DÖNÜŞ

Türkiye kilidi açmaya çalışırken, 81. dakikada güzel haber geldi. Cenk Tosun’un ceza sahası içinde düşürülmesi sonucunda penaltı kazandık. Hakan Çalhanoğlu top ve kaleciyi ayrı taraflara gönderdi: 2-2. Son dakikalarda çok baskılı oynasak da golü bulamadık ve mücadele berabere bitti.
Türkiye bir sonraki maçını pazar günü deplasmanda İzlanda ile oynayacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

90′ Emre Mor’un serbest vuruşu üstten auta çıktı.

70′ Cenk Tosun’un sol çaprazdan sert vuruşu direkten döndü.

55′ Kaan Ayhan’ın kafa vuruşu direğe çarpıp dışarıya çıktı.

54′ Ukrayna’da ilk sarı kart Ordets’e geldi.

46′ Hakan Balta ve Enes Ünal yerine Kaan Ayhan ve Tolga Ciğerci oyuna dahil oldu.

45′ İlk yarı 1-2 Ukrayna üstünlüğü ile son buldu.

45+1′ Hakan Çalhanoğlu’nun ortasında Ozan Tufan’ın kafa golü ile farkı 1’e indirdik: 1-2

43′ Hakan Çalhanoğlu’nun serbest vuruşu direğin az yanından dışarıya çıktı.

40′ Hırvatistan Kosova deplasmanında Mandzukic’in 3 golüyle 3-0 önde.

40′ Finlandiya İzlanda deplasmanında 2-1 öne geçti.

35′ Hakem Grafe, Emre Mor’a yönelik üst üste 2 sert hamleye göz yumdu ve penaltı noktasını göstermedi.

26′ Savunma arkasına sarkan Yarmolenko’nun pasında topla buluşan Kravets, topu filelerle buluşturdu: 0-2

23′ Ömer Toprak’ın sebep olduğu penaltıyı Yarmolenko gole çevirdi: 0-1

12′ Mehmet Topal uzaktan kaleyi yokladı. Pyatov için kolay bir top oldu.

4′ Maçta ilk şut Ukrayna’dan geldi. Sol çaprazdan içeri kat eden Konoplyanka’nın şutu yandan auta çıktı.

FATİH TERİM’DEN SÜRPRİZ KADRO

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna kadrosunda ufak değişiklikler göze çarptı. Milli takıma almadığı önemli oyuncular ile eleştirilen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in özellikle Enes Ünal tercihi dikkat çekti. Hollanda'da Twente formasıyle önemli işlere imza atan genç oyuncunun ismi Ukrayna maçında ilk 11'e yazıldı.
Cenk Tosun ile Enes Ünal ileride ikili forvet hattını oluşturdu. Genç yetenek Emre Mor ve Hakan Çalhanoğlu, hücum hattını destekleyen isimler arasında yer aldılar.

ÖMER TOPRAK GERİ DÖNDÜ

Gökhan Töre ile yaşadığı krizin ardından milli takımdan bir süredir uzak kalan Ömer Toprak da ilk 11'de yer aldı. öte yandan Hasan Ali Kaldırım'ın sakatlığı sonucu kadroya dahil edilen Caner Erkin'in adı da başlangıç kadrosunda yer aldı.