Slovenya ile yapılan hazırlık karşılaşmasından farklı olarak Terim, Oğuzhan’ı kulübeye çekerek, Volkan Şen’i oynatmaya hazırlanıyor. O maçta sağ kanatta görev alan Hakan Çalhanoğlu ise Volkan’ın sağa geçmesiyle forvet arkasında şans bulacak. Arda sol açıkta, Burak Yılmaz ileri uçta görev yapacak. Orta sahanın merkezi yine Selçuk İnan ve Ozan Tufan ikilisiyle kurulacak. Savunma hattında da bir değişiklik yok. Beklerde Gökhan Gönül ve Caner, defansın göbeğinde ise Mehmet Topal ile Hakan Balta oynayacak. Kale ise Volkan Babacan’a emanet.

Kulübede 3 joker var

Terim, Hırvatistan karşısında skorun gidişatına göre 3 joker oyuncusunu birden kullanmayı düşünüyor. Gole ihtiyaç duyulan anlarda Cenk Tosun, top tutulması gereken bölümde Oğuzhan Özyakup, kanatlara hareketlilik ihtiyacı doğduğunda da Emre Mor, oyuna alınması muhtemel ilk isimler olarak dikkat çekiyor. Fatih hoca, bu isimlerle de özel olarak görüşüp, onları ilk 11 için de düşündüğünü öğrencilerine bildirdi.

‘Sözleşme işini artık halledin’

Fransa kampında oyuncularıyla yakından ilgilenen Fatih Terim, her konuda görüşlerini aktararak motivasyon açısından yüzde 100’e ulaşmaya çalışıyor. Tecrübeli hocanın gündemindeki son konu ise futbolcu sözleşmeleri oldu! Özellikle Mehmet Topal, Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi kontratı biten futbolcuların sürekli menacerleriyle görüşmeleri, Terim’i bir hayli rahatsız ediyor. İmparator öğrencilerine, “Sözleşme sorunlarınızı bir an önce çözün” talimatı verdi.

Yükleme bitti sıra taktikte

ABD’li kondisyoner Scott Piri ile birlikte futbolculara adeta komando eğitimi yaptıran Fatih hoca, dün itibariyle artık taktik çalışmalara geçti. Hırvatistan takımını öğrencilerine adım adım ezberleten tecrübeli teknik adam, rakibin artı ve eksi yönleri üzerine bir oyun planı belirledi. Türk Milli Takımı’nın önceliği, orta alanda topa hakim olarak oyunun kontrolünü elde tutmak ve kanatlardan pozisyon üretmek olacak.