Türkiye mücadeleye, Doğuş Balbay, Buğrahan Tuncer, Metecan Birsen, Berkan Durmaz ve Oğuz Savaş beşiyle başladı. Derek Needham ve Oğuz Savaş'ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede 3'üncü dakikaya Metecan'ın basketiyle milli takım 4-3 üstün girdi. Oyunun temposunun düştüğü bölümlerde ikili oyunları Metecan ve Semih ile değerlendiren Türkiye durumu 13-7 yaptı. İlk periyotu 17-13 önde tamamlayan milliler, 2'nci çeyreğin başında Sekulic ve Carapic'in sayılarına engel olamayınca 14'üncü dakikada ev sahibi ekip 20-19'luk üstünlüğü yakaladı.


Ara sonrasında Sertaç Şanlı ile rakibinin serisine son veren Türkiye oyunun temposunu da kontrol ederek, Doğuş Balbay'ın üç sayılık basketiyle skoru 29-26 yaptı. Mücadelenin ilk yarısını A Milli Erkek Basketbol Takımı 38-37 önde kapattı.

Üçüncü periyotun başında Ivanovic ile üç sayılık basket bulan rakibine Berkan, Semih ve Wilbekin ile yanıt veren milliler, 25'inci dakikada 8 sayılık farkı yakaladı: 51-43. Mola alan Karadağ, aranın ardından Sekulic, Ivanovic ve Dubljevic'in sayılarıyla skor bularak durumu 53-51'e getirdi. Bu bölümden sonra özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle mücadelenin dördüncü çeyreğine 58-55 üstün giren Karadağ, son 10 dakikalık bölüme de Ivanovic'in basketiyle başladı. Doğuş Balbay'ın pota altı tipiyle skor üreten ay yıldızlılar, durumu da 64-57 yaptı. İki takımın da skor bulmakta zorlandığı bölümde Wilbekin ve Doğuş ile serbest atış çizgisinden sayılar kaydeden milli takım, 39'uncu dakikaya girilirken skoru 69-66'ya getirdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son dakika içerisinde Dubljevic ile basket bulan Karadağ, mücadeleden de 71-66 galibiyetle ayrıldı.



Moraca Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) Hidayet Türkoğlu, TBF yönetim kurulu üyeleri, TBF CEO'su Ömer Onan ve TBF yetkilileri de takip etti.

Bu sonucun ardından lider İspanya'nın ardından ikinci sırada yer alan 12 Dev Adam, son iki maçını kaybetse dahi Karadağ, Letonya ve Ukrayna'ya karşı averaj üstünlüğüyle dördüncü sıraya gerilemesi mümkün değil. Ay-yıldızlı ekibimiz, yenilgiye rağmen averaj ile Çin'e gitmeyi garantiledi.

Millilerimizin kalan maçları:

22 Şubat 2019: Türkiye-Slovenya
25 Şubat 2019: İspanya-Türkiye


Salon: Moraca Spor Merkezi
Hakemler: Georgios Poursanidis (Yunanistan), Nicolas Maestre (Fransa), Marius Ciulin (Romanya)
Karadağ: Needham 6, Petar Popovic 2, Sehovic, Sekulic 13, Dubljevic 17, Barovic, Carapic 11, Ivanovic 21, Radoncic, Djurisic 1, Vranjes
Türkiye: Doğuş Balbay 14, Metecan Birsen 10, Buğrahan Tuncer, Berkan Durmaz 5, Oğuz Savaş 2, Semih Erden 14, Tolga Geçim 3, Göksenin Köksal, Wilbekin 13, Sinan Güler, Sertaç Şanlı 5

1. Periyot: 13-17
Devre: 37-38
3. Periyot: 58-55

Kaynak: Sporx