Fatih Terim ile yolların ayrılmasıyla başlayan Milli Takım teknik direktörlüğü arayışında Türkiye Futbol FederasyonuAbdullah Avcı'yı da ikna edemedi. İlk olarak Şenol Güneş'le görüşen ancak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan olumsuz yanıt alan TFF, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın olumlu tavrına rağmen, Avcı'nın "İki takımı aynı anda çalıştırmayı doğru bulmuyorum, Başakşehir ile önemli hedeflerimiz var" söyleminden sonra rotasını önceki gün Başkanvekili Ali Dürüst'ün görüştüğü Mircea Lucescu'ya çevirdi. Dün de Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Romanya'da görüşerek sarı-kırmızılı takımda futbol direktörlüğü teklif ettiği Rumen teknik adamın kararını bugün açıklaması bekleniyor.

Futbol Federasyonu Başkanvekili Ali Dürüst, Fatih Terim'in yerine getirilecek isim hakkında açıklamalar yaptı. Şu anda olağanüstü bir süreç yaşandığını belirten Dürüst, "Konuşulan isimlerin dışında alternatifimiz yok. Şenol Güneş'e bir teklif sunduk ancak kabul edilmedi. Yönetim olarak Cuma günü bir toplantı gerçekleştireceğiz ve teknik direktör konusunu masaya yatıracağız. Oradan çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz" dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI AYLIK 1 MİLYON 193 BİN TL
Türkiye Futbol Federasyonu ile yollarını ayırmasının ardından alacağı 3.5 milyon euroluk tazminat büyük tartışmalara neden olan Fatih Terim ile ilgili yeni bir iddia konuşuluyor. Buna göre; 15 Kasım 2018'e kadar TFF ile sözleşmesi bulunan tecrübeli çalıştırıcı, bu tarihe kadar (15 ay) herhangi bir takımda teknik direktör ya da sportif direktör olarak görev almazsa TFF'den her ay 291 bin Euro (1 milyon 193 bin lira) tazminat alacak. Terim'in 15 ay sonunda alacağı para toplam 4 milyon 365 bin Euro olacak. Fatih Terim'in 15 ay içinde herhangi bir kulüpte göreve başlaması halinde ise bu tazminatlar ortadan kalkacak.

Kaynak: Akşam