Hırvatistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ante  Cacic, "Her maç bizim için önemli. Yarınki üç puan da önemli. Ev sahibi olarak  Türkiye kendine daha iyi bir yer bulmak için elinden geleni yapacaktır. Biz de  kendi pozisyonumuzda kalmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi. 
 
Cacic, Yeni Eskişehir Stadı'nda futbolcu Ivan Perisic ile düzenlediği  basın toplantısında, zorlu 48 saat geçirdiklerini takımda yorgunluğun ortaya  çıktığını kaydetti.
 
Türkiye maçının ilk 11'ine bugünkü antrenmandan sonra karar vereceğini  ifade eden Cacic, "Her maç bizim için önemli. Yarınki üç puan da önemli. Ev  sahibi olarak Türkiye kendine daha iyi bir yer bulmak için elinden geleni  yapacaktır. Biz de kendi pozisyonumuzda kalmak için elimizden gelen her şeyi  yapacağız." diye konuştu.
 
Cacic, bir gazetecinin "Lucescu, Ukrayna'nın gruptaki en iyi takım  olduğunu söyledi. Türkiye'nin Ukrayna maçında hatalar var mıydı?" sorusu üzerine,  "Lucescu'nun Ukrayna maçından sonra böyle bir demeç vermesi normal. Biz de grupta  birinciyiz. Bunu unutmamak lazım. Ukrayna'nın gollerinin ikisinde de hatalar  vardı. Yardımcı hakemin autu görmesi zordu. Ofsayt konusunda da hakları vardır.  Bu futbol, hakemler hatalı kararlar verebilir." diye konuştu.
 
Bir basın mensubunun "Takımınızın hücum gücünde bir sorun olduğunu  düşünüyor musunuz?" sorusuna Cacic, "Gol atma oranımızı bakıldığında haklısınız.  Maç başına ortalama bir gol atıyoruz. Sadece iki gol yedik, duran toplardan.  Aslında çok avantaj yaratıyoruz. Bir maçta 7 kez direklere takıldık. Her maçta  gol de attık. Maç başına en az bir gol atabilirsek mutlu olurum." diye yanıt  verdi.
 
Perisic: "Oyunu lehimize çevirmeliyiz"
 
Hırvatistan Milli Takım oyuncusu Perisic ise iki maç üst üste  oynamanın zor olduğunu ancak takımdaki hiçbir futbolcunun yorgunluk yaşamadığını  bildirdi.
 
Yarınki Türkiye maçını kazanmak istediklerini belirten Perisic, bir  gazetecinin "Yarın üç puan almanız önemli. İzlanda'ya bakıldığında onların  durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Biz kendimize bakıyoruz.  Başlangıçtan beri lideriz. Böyle de devam edeceğiz. Biz kimseye değil kendimizi  bakıyoruz." yanıtını verdi.
 
Perisic, bir basın mensubunun "Türkiye Milli Takımı'nın motivasyonun  düşük olduğunu görüyoruz, Ukrayna maçından sonra. Bu konuda yorumunuz nedir?"  sorusunu, "Konsantre olmamız lazım. Onların da bizim de gol atmamız lazım.  Onların oyununu kendimize çevirmeliyiz. Erken gol atabilirsek şansımız artacak."  diyerek cevapladı.