Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Kosova ile yapacağı maç öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim'in başlıca açıklamaları şöyle:
 

"İyi akşamlar arkadaşlar. Biliyorum birçok sorunun cevaplanmasını istediğinizden eminim. Günlerdir kamuoyunu, bizleri, Türk halkını meşgul eden birçok olay oldu. Hatta son bir ay diyebilirim genel baktığımızda. Allah aşkına şu maçlar bitene kadar sabredelim dedim. Sorun varsa, maçtan sonra, problem varsa, 2 gün sabredelim. Kavga, hakaret, iftira, çekişme... Yaşanmamış birçok olayı, tartışılacak noktaya getirmeyelim diye sizlerden ricam olmuştur. Her kampta bunlarla uğraşmaktan yoruldum. Ne maçtan 24 saat önce televizyon kanalına çıkan oyuncum oldu, ne de maçtan önce beyanat veren yönetici oldu, teşekkürler. Sürekli aynı şeyi yapıp, farklı sonuç beklemek delilerin işi."
 
"Artık yeter..."
 
"Birçok insan milli takımın başarısını önlemek adına hareket etti. Açın bakın, kimlerin neler yaptığını göreceksiniz. Artık yeter... Yüreğim hakikaten, hem kabardı, hem de daraldı."
 
"Arda'yı gönderme kararı benim, milli takımı bırakma kararı onun"
 
Uçakta kabul edilemez bir olay yaşandı. Oyuncuyu çağırdım ve kampta kalamacağını belirtip, eşyalarını toplamasını istedim. Gönderme kararı benim, milli takımı bırakma kararı onun. Onun kararını da, benim kararımı da değerlendirirsiniz. Oyuncu milli takımda oynama şerefini gerekçeye bağlama niyetinde olsa bile, milli takım formasını pazarlık konusu yapar mıyım. Bırakın ona (Arda'ya) dünyanın en iyi oyuncularına bile milli takım formasını pazarlık konusu yaptırmam. Oyuncu, taşımanın şeref olduğu bir formayı giymek için pazarlık yapacak? Vah benim milli formam, vah benim memleketim vah. Oyuncuyu (Arda'yı) almadığım süreçte, saygı duyduğum birçok kişinin kırılmasına sebep oldum ve doğrulardan vazgeçmedim. Oyuncu benimle pazarlık yapacak, öyle mi? O dönemi hatırlayın, almayan benim. Oyuncular, dışarıdan kendilerine iletilen her haberi doğru adledip, ona göre hareket etmemeliler."

Fatih Terim'den önce Milli futbolcular Yusuf Yazıcı, Emre Akbaba ve Berke Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

YUSUF YAZICI: ''BİR ŞEYLER BAŞARMIŞIM Kİ...''

Kariyerinde ilk kez Milli Takım daveti alan futbolculardan Yusuf Yazıcı, ''Fatih hocama bir kez daha teşekkür ederim. Her Türk futbolcusunun hayali A milli takıma gelmek ben de bunu başardım. Uzun bir yolun başındayım. Bu yol uzun ve zahmetli. Kendimi geliştirmek için her zaman çalışıyorum ve çabalıyorum. Maça çok iyi hazırlandık. Şu an çok iyi çalıştık ve hazırlandık. 3 puan alıp önümüzdeki maçlara bakacağız. Milli takım benim için çok önemli. Bana özgüven katıyor ve buraya geldiğimden beri çok mutluyum. Bir şeyler başarmışım ki Fatih hocam beni buraya davet etti. Trabzonspor için de elimden geldiğince çalışacağım'' sözlerini kullandı. 

BERKE: ''ÇOK ŞAŞIRDIM''

Altınordu'nun genç kalecisi Berke Özer ise Milli Takım'a davet almasına çok şaşırdığını belirterek, ''Kadro açıklandığı ilk anda telefonla aldım haberi. Babam aramıştı. Çok şaşırdım, önce inanamadım açıp kendim baktım. Buraya gelmek büyük onur. Fatih hocama, Alper Boğuşlu'ya ve Altınordu başkanı Seyit Özkan'a çok teşekkür ederim. Önemli olan buraya gelmek ve kalıcı olmak ben de bunu başarmak için çalışacağım. Bu maçın önemini biliyoruz, her maç olduğu gibi bu maça da 3 puan almak için çıkacağız'' yorumlarında bulundu. 
Son sözü alan Aytemiz Alanyaspor'un futbolcusu Emre Akbaba, ''Kosova maçı bütün eleme maçları gibi bizim için çok önemli. Hafta içi Slovenya'da çok güzel bir kamp geçirdik ve rakibimizi iyi analiz ettik. İnşallah bu maça da 3 puan almak için çıkacağız'' dedi.