Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle müthiş bir başlangıç yaptığı 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde işini zora sokan A Milli Takımımız, bugün kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Ay Yıldızlı ekibimiz, deplasmanda Letonya'ya ile karşılaşacak.

TRT 1'den yayınlanacak bu önemli 90 dakika saat 21.45'te başlayacak.

Geçtiğimiz cuma günü sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldığı Norveç'e ipleri bırakan Türkiye, finallere giden yolda grupta kalan 3 maçını kazanıp, rakibinin de puan kaybını bekleyecek.

Cezaları nedeniyle Norveç'e karşı forma giyemeyen Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak ve Orkun Kökçü, bugün kadrodaki yerini alacak.

Norveç sınavında olduğu gibi kalede yine Uğurcan Çakır ile başlaması beklenen teknik direktör Stefan Kuntz, savunma dörtlüsünde Zeki-Çağlar-Merih- Caner'i oynataması bekleniyor.

Orta alanda Ozan Tufan-Hakan Çalhanoğlu- Yusuf Yazıcı, kanatlarda Kerem-Cengiz, en uçta da kaptan Burak Yılmaz görev yapacak.

Öte yandan sakatlıkları bulunan Serdar Aziz ile Kenan Karaman, kadrodan çıkarılmıştı.

A Milli Futbol Takımımız Letonya maçıyla tarihinde 600'üncü kez sahaya çıkacak. Türkiye, 98 yıllık tarihinde oynadığı 599 maçın 227'sini kazanırken 144 beraberlik ve 228 yenilgi aldı.

Türkiye, tarihinde 8. kez Letonya'ya rakip olacak.

Türkiye Milli Takımı önceki 7 maçta yalnızca 1 galibiyet elde ederken, 5 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. Milliler, rakibine karşı tek galibiyetini de 22 Haziran 1924'te oynanan özel maçta 3-1'lik skorla almıştı.

İŞTE LETONYA - TÜRKİYE MAÇININ MUHTEMEL 11'LERİ


LETONYA: OZOLS, SAVALNIEKS, CERNOMORDIJS, DUBRA, JURKOVSKIS, ZJUZINS, EMSIS, JAUNZEMS, KIGURS, CIGANIKS, ULDRISIS

TÜRKİYE: UĞURCAN, ZEKİ, ÇAĞLAR, MERİH, CANER, OZAN, KEREM, HAKAN, YUSUF, CENGİZ, BURAK

Kaynak: Fotomaç