2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 7. maçında A Milli Futbol Takımımız, Norveç'i konuk etti. 6-1'lik Hollanda mağlubiyetiyle grupta avantajını kaybeden Kırmızı-beyazlı ekibimiz yeni teknik direktörü Stefan Kuntz yönetimindeki ilk maçından 3 puan ile ayrılmak istiyordu ancak olmadı... Kuzey Avrupa ekibine karşı mücadeleye hızlı başlayan Millilerimiz 6'da Cengiz Ünder'in asistinde Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti. Bu dakikadan sonra mücadele karşılıklı ataklarla geçse de Norveç baskılarını artırdı. Kuzey ekibi aradığı golü de 42. dakikada buldu. Kristian Thorstvedt'le beraberliği yakalayan Norveç soyunma odasına 1-1'le girdi.

İkinci devrede tempo daha düşüktü. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta iki takım da zaman zaman tehlikeler yarattı. Ancak kritik maçtan başka gol sesi çıkmayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Türkiye 12 puanını yaptı, Norveç ise puanını 14'e çıkarttı. Böylece rakibimizle maç öncesinde 2 olan fark erimedi. Lider Hollanda ise Letonya karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle puanını 16'ya yükseltti. 

KAYNAK: Fanatik