A Milli Futbol Takımımzın  teknik adamı Stefan Kuntz  beIN Sports'ta gündeme dair konuştu.

İşte o sözler;

"Belki 16 canlı maç izledim statta. En az o kadar da televizyonda izledim. Yavaş yavaş bu gözlemleme etabını aşıyoruz. Bazı isimler belki martta bünyemize dahil olabilir. Hemen Portekiz maçına hazırlanmamız gerekiyor. Şu süreç içerisinde herhalde canlı izlemediğim takım yok gibi bir şey. Hangi koşullarda yargılayacağınız önemli oyuncuları. Basit bir seviyede mi yoksa büyük oyuncularla zor liglerde mi oynuyorlar? Daha sonra aralarında karşılaştırma yapıyorsunuz." 

"Genç oyunculara ne önerebilirdim? Bazen soğukta dışarı çıkmayın derim, hasta olmasınlar diye. Cenk mesela ne kadar şiddetli koşu atıyor, kaç sprint atıyor ve hangi mesafelerde atıyor? Taktik açıdan bir bakış açımız ve bir de oyunculara bakış açımız var."

"Eğer 30 şiddetli koşu, 20 sprint yapacaksın dersen oyuncular bir dahaki maçta onu yapabilir ama taktik kısım hocaya bağlı. Pas sıklığı konusu da önemli. Zor bir alana pas atmak daha önemli. Nasıl atak yapmalısınız, bekleyerek mi, topu alıp mı, sürekli presle aktif mi? Bunlar arasında seçim yapmak gerekiyor. Oyuncularla bunları konuşuyorum. Bizim için de çok önemli. Çok iyi hazırlanmak istiyoruz mart ayındaki Portekiz maçına."

"Mart ayında yeni oyuncular aramızda olabilir. Bana hangi kriterlere göre oyuncu seçiyorsunuz diye sorarsanız; geçmiş, güncel performansları, takım ruhuna olan katkıları, taktiksel esneklik ihtimali gibi kriterleri göz önünde bulunduruyorum."

"Türkiye'de oynayan bir oyuncumla görüştüm ve saha dışındaki davranışlarını çok da beğenmedim. Hamit'le konuştum, bu davranışlarıyla ilgili bu oyuncuyla konuşabilir miyiz dedim. Hamit ve diğer arkadaşlarım bize Türk olma şekliyle bazı argümanlar sundular. Oyuncularımla nerede ne zaman konuşacağım bana kalmış. Kulüp hocaları belki rahatsız olabilir. Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlar yeni hocalarla çalışıyorlar. Hocaları yokken ne zaman bulacaksınız diye konuştum. Galatasaray'ın da uzun sürseydi soracaktım." 

"Alman oyuncular, her zaman 3. bölgede pres yapıp şiddetli koşu yaparlar ve yorulmazlar da. Bunu milli takımda yapmak istiyorum ama oyuncularımın da buna uygun olması gerekiyor. Futbolcular eğer, eğitimlerini taktik açıdan iyi almışlarsa ki bu Almanya'da daha iyi bir seviyede, beraber hareket etmeyi daha iyi beceriyorlar. Türk futbolcuların da tutku açısından inanılmaz bir avantajı var. Bunları bir araya getirmeliyim." 

"En ufak bir şans elimize geçerse onu değerlendireceğimizden şüpheniz olmasın. Eşleşmelerden gayet memnunum. Sadece elemeler değil, 2024 açısından da bakarsanız biz, bu zorluklarla nasıl başa çıkarız diye düşünürüz. Dostluk maçı yerine çok iyi maçlar yapmış olacağız. Haziranda Uluslar Ligi olacak. Bu maçlar bizi iyi bir yere taşıyabilir."

"Portekiz'in ne kadar müthiş futbolculara sahip olduklarını biliyorum. Maçlarda ortaya koydukları yaratıcılık çok iyi. Maç planınızla diş geçiremeyeceğiniz bir yaratıcılık sergiliyorlar. Genç oyuncuları açısından da yukarı çıkan oyuncuları var. Önemli, deneyimli oyunculardan oluşan bir Portekiz'le oynayacağız belki ama belki genç Türk takımı inanılmaz bir sonuca imza atar." 

Uğurcan net ama diğer kalecilerimiz de çok iyi ve yetenekli. Genel olarak çok iyi bir jenerasyonumuz var. Genç Milli Takımlarda da iyi jenerasyonumuz var. Ferdi'nin bizi seçmesi taktiksel olarak bize daha farklı işler yapma imkanı sunacak. Berat ile ilgili bir 'sorunlu çocuk' durumu var. Gelişimi biraz sıkışmış durumda. Takım arkadaşlarıyla da irtibat halindeyim bu konuda. Enis de çok iyi bir oyuncu. Ben de geleceklerini merakla bekliyorum. Barış 2021 yılında nasıl bir gelişme gösteriyor ona bakıyoruz. 12 tane A Milli Takım'a çıkmayı bekleyen oyuncumuz var alt yaş gruplarında. Karakteri oturmuş oyunculara ihtiyacımız var ancak genç oyuncuları da takıma çıkarmak istiyorum. Bizim istediğimiz düzenli performans sergilemeleri. Ağlarımızı çok sıkı ördük ve hiçbir genç oyuncu gözümüzden kaçmıyor." 

 "Ben, belki milli takım teknik direktörü olarak en iyisi olmayacağım ama her zaman size %100'ümü vereceğim. Türk milleti ve Türk futbolu açısından baktığımızda, diğer uluslarla karşılaştıramayız. Her ulusun kendine has kimliği vardır. Alman futbolu, 2000'li yılların başında her kulübün bir akademisi olması zorunluluğunu getirerek işe başladı. Psikolojik destek açısından Türkiye'de gençlere daha fazla destek olmalıyız. Antrenmanların hem okullarda hem kulüplerde yapılmasını sağlamak lazım. Herkes için en iyi teknik direktörleri, en iyi antrenörleri bulmak zorundayız. Futbolcular için iyi öğrenme süreci 12 ile 14 yaş arasındadır. O yaşlarda çok iyi antrenörleri olmalı. Bu konularla ilgili TFF ile bazı paylaşımlarda bulundum. TFF, Türkiye'nin en iyi kulübü gibi davranması gereken bir kurum. Belki birileri beni arayıp neler söyledin diyecek ama bu benim düşünce tarzım. Hamit Altıntop ile yavaş yavaş yeni bir yapı oluşturmaya başladı ve ben çok iyimserim. Bir şeyler değişecek."

KAYNAK: BEİNSPORTS