Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya ile oynanacak olan hazırlık maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti.

Lucescu'nun açıklamaları şu şekilde;

Rus futbolcuları iyi tanıyorum. Samedov'un çok etkili ortaları var. Diğer genç oyuncular da alternatif ve hızlı oyuncular. Son maçta organizasyon değişikliği yaptıklarını gördük. Benim hepsiyle iyi ilişkilerim var. İyi bir Dünya Kupası geçirmelerini diliyorum.

KİMSEYE KAPILARI KAPATMIŞ DEĞİLİM

Son maçta 5-3-1-1 formasyonundan, 4-1-4-1 sistemine döndüklerini gördük. Arda Turan’ın cezası var. Kendisi 31 yaşında. Yetenekli bir oyuncu. Kimseye kapıları kapatmış değilim. Genç oyuncularla bu süreci değerlendiriyoruz. Oynamayan oyuncuları milli maçlarla tecrübe edinmeye çalıştık. Dünya Kupası’na giden 3 takımla maç oynayan tek takımız ve teknik direktörüm herhalde.

BREZİLYA BİZE ÖDÜL VERMELİ

Aslında Brezilya bize ödül vermeli. Fred ve Tyson gibi oyuncuları eğittik. Fred için mutluyum. Onun pozisyonu değiştirdim ve defansif bir orta saha oyuncusu olarak kullandık. Tyson da olgunlaştı. 8 tane oyuncuya kadar Brezilya Milli Takımı’na gidebileceğini düşünüyordum.

CENK'İN BİR DAHA AYNI ŞEYİ YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Cenk Tosun'un olayını analiz etmek kolay değil. Sonraki gün geldi ve 'Kusura bakmayın' dedi. Yaptığı hareket için bir şey söylemeyeceğim. Kurban ararsanız, bir tane çıkar. Bir daha yapacağını düşünmüyorum. Türkler olarak bunlara alışığız.

RUSYA'NIN MOTİVASYONU ELBET OLACAKTIR

Uzun bir parkurda başladık hazırlıklarımıza. Rakibimiz Rusya'nın motivasyonu elbette olacaktır. Genç oyuncularımız da oynayacağımız bu maça motive olacaktır.