Kariyerini Amerika 1. Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Orlando City'de devam ettiren Portekizli yıldız oyuncu Luis Nani, iyi bir performans göstermesi halinde ülkesi Portekiz'in EURO 2020 kadrosunda yer almak istiyor.

Dört sene önce Fransa'da düzenlenen şampiyonada Portekiz'in şampiyonluğa ulaşmasına büyük bir katkı sağlayan 33 yaşındaki golcü oyuncu, Goal.com'a yaptığı açıklamada; "Portekiz harika bir jenerasyon yakaladı fakat bu tarz büyük turnuvalarda genç ve tecrübeli futbolcuların harmanladığı bir kadroya ihtiyaç duyarsınız." ifadelerini kullandı.

Birçok genç futbolcunun milli takımda forma giymesinin önemini dile getiren Portekizli oyuncu Nani, kendi zamanında genç oyuncuların büyük turnuvalarda bu kadar fazla şans bulamadığını belirtti.

Yıldız golcünün açıklamaları şu şekilde; "MLS'in diğer liglerle karşılaştırılamayacak kadar kötü bir lig olduğunu düşünmüyorum. Premier Lig en iyisi, sonra İspanya ve belki İtalya... Ancak MLS geri kalan liglerden çok da kötü değil. Hala milli takıma seçilme ihtimalim var. Eğer yüzde yüzümü sahaya yansıtabilirsem, yeniden milli takıma seçilebileceğime inanıyorum."

"Portekiz'de bir numaralı spor futboldur. Herkes futbol oynamak ister ve herkesin hayali bir gün milli takım forması giymektir. Geçmişte birçok fantastik takım ve birçok muhteşem oyuncumuz vardı. Kazanmaya çok yaklaşsalar da son adımı atamamışlardı. Biz, 2016'da ülkemiz için bunu başardık. Bu durum o jenerasyonu oldukça özel kılıyor."

Kaynak: Goal.com