2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 9. maçında A Milli Futbol Takımımız ile İzlanda karşı karşıya geldi. Eskişehir'de oynanan mücadeleyi konuk ekip İzlanda 3-0'lık skorla kazandı.

İzlanda'ya galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Johann Gudmundsson, 39. dakikada Birkir Bjarnason ve 49. dakikada Kari Arnason attı.

Bu sonucun ardından Milli Takımımız 14 puanda kaldı ve Dünya Kupası'na gitme umutlarını matematiksel olarak yitirdi. İzlanda puanını 19 yaparak grup liderliğine yükseldi. Ukrayna, Kosova'yı yenerek 17 puana yükseldi. Hırvatistan ise Finlandiya ile berabere kaldı ve 17 puana çıktı.

MIRCEA LUCESCU TRİBÜNDE

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamadı.

Lucescu'nun tribünden takip ettiği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu takımın başında bulundu.

Yeni Eskişehir Stadı'ndaki karşılaşmayı Başbakan Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de mücadeleyi tribünden takip etti. Ayrıca bazı Süper Lig, TFF 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig kulüplerinin temsilcileri de TFF'nin davetlisi olarak tribünde yerlerini aldı.