AJAX ALTYAPILI

Annesi Surinamlı, babası Türk olan futbolcu Erol Erdal Alkan, Ajax altyapısından çıktı. Ajax altyapısından çıkan Erol Erdal, Heerenveen'de oynadıktan sonra Türkiye'ye transfer oldu ve sırasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye, Elazığspor, Kocaeli Birlik ve Hatayspor formaları giydi. 23 yaşındaki futbolcu, 2016 yılından itibaren Hollanda 2. Ligi takımlarından Dordrecht forması giyiyor.

İLK OLARAK 2016 YILINDA...

Türkiye Milli Takım formasını ilk kez 6 Ekim 2016 tarihinde oynanan U21 maçında giyen Erol Erdal Alkan, U21 Milli Takım formasıyla 3 kez sahaya çıktı. Hollanda futbolunun önemli oyuncularından Frank de Boer, Ajax altyapısında görev aldığı dönemde Erol'u Ajax altyapısına kazandıran isim olmuştu.

BEŞİKTAŞ'TA DENENDİ

Surinam asıllı Türk futbolcu, Ajax'tan sonra Beşiktaş'ın altyapısında antrenmanlara çıktı ve bir süre denendi. Ancak Beşiktaş, Erol'u beğenmedi ve sözleşme imzalanmadı. 2010 yılında Galatasaray Hollanda Futbol Akademisi'ne transfer olan genç futbolcu, burada da forma şansı bulamadı.

HOLLANDA KAMPINDA KEŞFEDİLDİ

2012 yılında şimdiki adı Medipol Başakşehir olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hollanda'da kamp yaparken Erol'u beğendi ve defans oyuncusunu altyapısına kazandırdı. Stoper pozisyonunda forma giyen ve 1.90 boyuyla dikkat çeken genç futbolcu, sağ bek ve ön libero pozisyonlarında da oynayabiliyor.
Kaynak: SporArena