A Milli Futbol Takımımız, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 6. maçında Hırvatistan'ı Cenk Tosun'un attığı gol ile  1-0 mağlup etti.Grupta oynanan diğer maçta ise İzlanda, Ukrayna'yı Gylfi Sigurdsson'un attığı gollerle 2-0 yendi. Peki bu durumda  A Milli Takımımız, gruptan nasıl çıkar?

Bu sonuçların ardından; Türkiye grupta 14 puana ve 3. sıraya yükselirken, lider Hırvatistan 16 puanda kaldı.Hırvatistan ile aynı puandaki İzlanda ikinci sırada yer aldı. 4. sıradaki Ukrayna'nın ise 14 puanı bulunuyor.

Milliler grupta kalan maçlarında ise 6 Ekim'de Türkiye'de İzlanda, 9 Ekim'de ise deplasmanda Finlandiya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye, Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılabilmek için grubu liderlikle tamamlamak zorunda.İkincilik ise, play-off kapılarını açabilir...Dünya Kupası'na Avrupa'dan ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım katılacak. 13 takımın 9'u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak.Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak.Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani 'en kötü ikinci' takım organizasyona otomatikman veda edecek. Geri kalan 8 takım ise Play-Off oynama hakkı elde edecek.

İkinci takımların belirlenmesindeki kriterler ise öncelik sırasına göre şöyle olacak:
  • En çok puan toplayan
  • En yüksek averaja sahip olan
  • En çok gol atan

İki ayaklı Play-Off eşleşmelerini kazanan dört takım, Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak.
.