A Milli takım Konya'da Fransa ile karşı karşıya geliyor. Maçın önemli anlarını sporundibi.com ekibi olarak canlı aktarıyoruz.

Maçtan Önemli dakikalar.

2. dakika geride kalırken milli takımımız önde press ile pozisyon arıyor.

6. dakika da Besiktaş'ın genç yıldızı Dorukta,  Pogba'nın müdehale ile yerde kaldı.

9. dakida Hasan Ali sol kanattan topu taşıdı. Burak önüne aldığı topta hemen ceza sahası dışında yerde kaldı. Pogba'nın bu müdehalesi sonrası faul bekleme de hakem devam kararı verdi.

13. dakika da Burak Yılmaz orta saha da Pogba'dan topu kaptı. Hızlı hücuma çıkmak isteyen burak dikine rakip sahaya gereken orta sahanın tam ortasında Pogba tarafından düşürüldü ve atağın başlamadan bitmesine neden oldu. Hakem bu pozisyonda kartına başvurmadı.

15. dakika da Mbappe, ceza sahasının sağ köşesinde topla buluştu ancak Hasan Ali topa erken müdahele ederek topu uzaklaştırdı. 

18. dakika da Dorukhan penaltı noktasında topa kafayla vurdu. Tehlike yarattığımız bu dakika da Lloris, topu çataldan çıkardı. Ancak pozisyonu devamında yardimci hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 

22. dakikada sol kanattan tsc atışı ile başlayan atakta Burak ve Dorukhan duvar pası denedi. İçeri kat eden Burak, Dorukhan'ın hızlı pasında yetişemedi ve top auta çıktı.

24. dakika da Mahmut'un savunma arkasına attığı müthiş pası Kenan Karaman ile buluştu. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ çapraz da yer alan Kenan topu içeri çevirdi ancak millilerden kimse olmayınca Pavard topu uzaklaştırdı. Dönen topta ise hızla hücuma çıkan Fransa Mbappe ile tehlikeli pozisyon yakalarken Hasan Ali müthiş müdehale ile topu kurtardı.

27. dakika da Varane hakem tarafından Burak ile yaşadığı pozisyon sonrası uyarıldı. 

30. Kenan ceza sahası dışında yerde kaldı ve milli takım Cengiz ile frikik kullandı. Arkaya doğru yapılan ortaya iyi yükselen Merih, ortaya doğru topu çevirdi ve 6 pasta topla buluşan Kaan, topu ağlara gönderdi. MİLLİ TAKIMIMIZ Fransa karşısında 1-0 öne geçiyor... Bravo çocuklar..

33. dakika da tribünlerin tamamı ayakta ve milli takımı destekliyor.

34. dakika da Pogba orta saha da yerde kaldı. Ardından Kenan topu kazandı ve hızla hücuma çıktı. Fransa savunmasının ardına attığı pasta ceza sahasın da millilerden kimse yoktu. 

36. dakika geride kalırken milli takım da Cengiz sağ kanattan bir ara pas denedi. Zeki hareketlensede topa yetişmedi. 

37. dakika da Ümtiti sağ kanada topu gönderdi. Griezmann topla buluştu içeri çevirdi topta savunmamız ters bir vuruş yaptı ama kaleci Mert topu kornere çıkmadan kurtardı.

38. dakika da Fransa savunması topu İrfan'à kaptırdı. İrfancan topu Burak ile buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, yerden cılız bir vuruş yaptı ve Lloris topu sağ köşede rahatlıkla yakladı. 

Ve Gollll...

40. dakika da Burak'ın önde press ile topu Dorukhan'a kazandırdı. Fransız savunmasının hatasında sağ kanattan bindiren Cengiz, Dorukhan'ın sık dokunuşuyla kaleci ile karşı karşıya kaldı ve topu Lloris'in sağ çaprazından ve kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. Bravo çocuklar...  MİLLİ TAKIMIMIZ 2-0 öne geçiyor.

43. dakika da korner kullanan Cengiz topu arka direkte bekleyen Merih ile buluşturdu. Merih'in kafa vuruşunda top direği yalarayak kenardan dışarı çıktı.

45. dakika da top çeviren Fransa, orta da Pogba ile topu buluştursa da pasında top taça çıktı. Fransa'ya top yüzü göstermeyen milli takımımız hızla hücuma çıkarken Ümtiti Burak'ı orta saha da düşürdü. Net gol pozisyonu yakalayacağımız pozisyonda Merih hakeme sert şekilde itiraz edince Umtiti'ye beklediğimiz kart Merih'e çıkıyor. 

45. dakika ve hakem bu kart sonrası maçın ilk devresini bitiren düdüğü çalıyor.

2. YARI BAŞLADI!!

46. dakika maç Fransa'nın kontrolünde orta sahada devam eden paslasmalar ile sürüyor.

46. dakika da Fransa iki oyuncu değişiklik ile başladı.  Mendy ve Komando oyuna dahil oldu.

50. dakika da ceza alanımızda Pogba'nın savunma arkasına pasında Griezmann ve Giroud ofsaytta kaldi.

51. dakika da Kaan, sol kanattan gelen Koman'dan topu çaldı ve küçük bir üçgen kuran milli takım topü sağ kanada açarak oyuna genişlik kazandırdı.

55. dakika da ön alanda press sonuç getirdi ve Burak Yılmaz yine kale ile karşı karşıya kaldı.  Ceza sahasının solunda topla buluşan Burak, penaltı noktası hizasından topa vurdu ancak yine Lloris topu iyi çıkardı.

59. dakikaya girerken ceza sahamız da Pogba'nın uzun ve şık pasında topla buluşturulmak istenen Giroud, Merih'in erken müdehalesi ile karşılaştı ve atak başlamadan bitti.

61. dakika da Hasan Ali kanat değiştirdi ve uzun bir paş ile topu terste Cengiz ile buluşturdu. Cengiz topu kontrol etti ancak Fransa savunması yerini alınca topu sahamıza geri gönderdi.

63. dakika da Burak müthiş bir ara pas verdi. Kaan topa hareketlensede Fransa savunması erken davrandı ve topu kalecisine gönderdi.

66. dakika da sağ bek Pavard ortaladı. Ceza aalnında topla buluşan Griezmann, topu kafayla Giroud'à gönderdi ancak Giroud topa iyi yükselmedi ve Mert araya girip topu aldı.

68. dakika da orta alanda Burak, Matuidi'nin müdehalesinde yerde kaldı. Yüzüne darbe almasına karşın hakem devam kararı verdi. Pozisyon bittikten sonra hakem Burak ile uzun bir diyaloğa girdi ve pozisyonu tartıştılar.

70. dakikalar da Mahmut Tekdemir 30 metreden bir füze gönderdi. Lloris topu güçlükle çataldan aldı ve kornere çeldi.

72. dakika da maç boyunca etkisiz kalan Giroud, yerini Ben Yedder'e bırakıyor.

73. dakika da sağ kanatta topla buluşan milliler topu Burak ile buluşturdu. Ümtiti'nin müdehalesi ile yerde kalan Burak takıma faul kazandırdı. Topun başına geçen isim Cengiz...

74. dakika da Cengiz frikik kullanıyor... Az farkla top auta çıkıyor. Etkili geldiğimiz dakikalar devam ediyor.

76. dakika da Cengiz sağ kanattan bindiren Zeki'nin önüne topu bıraktı. Zeki ceza sahasının sağ köşesinden topu yay da bulunan Burak ile buluşturdu. Burak süt çekmek istedi ancak top farklı şekilde auta çıktı. 

80. dakika oynanırken İrfancan Kahveci yerini Ozan Tufan'a bıraktı.

81. dakika da orta sahaya yakın mesafeden Griezmann ile serbest vuruş kullanan Fransa, Kaleci Mert'in çift yumrukla uzaklaştırmak isterken Pogba'nın faul yapmasıyla bir ataktan daha sonuçsuz ayrılıyor.

83. dakika da Pavard ve Ben Yedder'e sağ kanatta kısa paslar yaptı. Orta yapmayı denedi ancak Mahmut topu ceza sahası içinden uzaklaştırdı.

84. dakika da Cengiz yerini Yusuf Yazıcı'ya bırakıyor.

85. dakika da Kaan topu ceza sahamıza yakın yerde kazandı. Hızla topu orta sahaya taşıdı ve topu Dorukhan ile buluşturdu. Dorukhan  çok klas tek pasta Burak'ı kaleci ile karşı karşıya birakti ancak yine topa cılız bir vuruş yapan Burak, topun sağ kenarda dışarı çıkmasını seyretti. Olsun çocuklar... Harika bir maç çıkarıyoruz, böyle devam...

87. dakika da Koman ceza sahasına girdi Zeki'nin müdehalesi yokken kendini yere atan Koman, hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

89. dakikalar geride kalırken milli takım 2-0 önde...

90. dakika bir degisiklik daha.. Dorukhan  yerini Abdülkedir Ömür'e bırakıyor.

Karşılaşmanın sonuna 4 dakika ekleniyor...

90+1. dakika.. Kaan Ayhan neler yapıyorsun... Orta saha da press ile topu kazandı ancak hakeme takıldı, sakatlanan Kaan, topu alan Fransız oyuncuyu ceza sahamıza kadar kovaladı. Ve topu uzaklaştırdı. 

90+4. dakika da dikine topu süren Abdülkadir, araya müthiş bir pas attı ancak Burak ofsaytta yakalandı..

Ve maç sona erdi. Bravo çocuklar.. Yüreğinize sağlık .. Tarih sizi yazıyor. FRANSA KARŞISINDA TARİHİMİZDEKİ İLK GALİBİYETİ ALIYORUZ.

MS  | TÜRKİYE 2-0 Fransa