Şenol Güneş ile yeniden milli formayı giyen Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu gecenin kahramanları olurken takımın performans değerleri de yükseldi. İşte Güneş'in adeta üzerine doğduğu millerin öne çıkan istatistikleri:

380 DAKİKA SONRA GOL

1- Arnavutluk karşılaşması öncesinde çıktığı dört maçta (Ukrayna, İsveç, Rusya, Bosna Hersek) gol bulamayan Milliler, Şenol Güneş ile 380 dakikalık gol orucunu bozdu. A Milli Takım 21. dakikada Burak Yılmaz ile ağları sarsmayı başardı.
2- Uzun süre sonra A Milli Takım'a giren ve 530 gün ara verip tekrar Ay-Yıldızlı formayı giyen Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu kalitelerini ortaya koydu. Burak Yılmaz maçta golünü atarken Emre Belözoğlu da asist yapmayı başardı.
3- Arnavutluk karşısında gol yemeyen A Milli Takım'ın kalesine sadece üç şut isabet etti. Lig lideri Medipol Başakşehir'de oynayan Mert Günok, bu sezon 17. kez bir maçı gol yemeden tamamladı.

ÇALHANOĞLU KENDİNİ BULDU

4- Karşılaşmada sahanın en çok şut atan ismi Burak Yılmaz (2), en fazla adam geçen isim de Hakan Çalhanoğlu (2) oldu. Mücadelenin pas başarı yüzdesi en yüksek oyuncusu yüzde 91 ile Merih Demiral, rakibin ayağından en fazla top kapanı ise Okay Yokuşlu (3) oldu. Karşılaşmada yıldızlaşan Okay aynı zamanda 11 ikili mücadele kazanarak büyük alkış topladı.
5- Eleştirilerin odak noktasında olan ve uzun süredir Milli Takım'daki performansı ile istenileni veremeyen Hakan Çalhanoğlu, 2 yıl aradan sonra Ay-Yıldızlı forma altında golünü attı. Hakan, 2017 (5) ve 2018 (3) yıllarında 8 maça çıkıp gol atmayı başaramamıştı.

GELDİ, GÖRDÜ, YENDİ

Arnavutluk'u deplasmanda 2-0 yenen A Milli Futbol Takımı'nın başarısı, Arnavut basınında geniş yer buldu. Newsport adlı internet sitesi, Şenol Güneş'e ithafen "Geldi, gördü ve yendi" başlığını attı.

'HELLO BROTHER' BAŞVURUSU

Yeni Zelanda'daki cami katliamının ilk kurbanı Davud Nabi'nin son sözü olan 'Hello Brother' (Merhaba kardeşim) için hazırlanan video dünya çapında ses getirirken Türkiye Futbol Federasyonu da harekete geçti. TFF yetkilileri, Milli Takım'ın yarınki Moldova maçına 'Hello Brother' pankartı ile çıkması için FIFA'ya başvurdu.


Kaynak:Sabah